Omul de afaceri Costel Casuneanu a fost adus, marti dupa-amiaza, la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pentru a fi audiat in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care anchetatorii au efectuat perchezitii in mai multe judete. Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Agerpres, Casuneanu pare sa se afle sub influenta bauturilor alcoolice, in conditiile in care se manifesta zgomotos si plange in hohote.

Costel CasuneanuFoto: Agerpres

Cand a fost adus la sediul Parchetului, acesta a spus, raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor, ca nu se considera vinovat de nimic si ca procurorii sunt 'nebuni'.

Intrebat de ce a fost adus la Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, el a raspuns ca motivul este acela ca a fost achitat intr-un dosar la Targu Mures: "Ca m-a achitat la Curtea de Apel Targu Mures si nu le convine, ca sistemul e impotriva (...) la oamenii care sunt nevinovati si care (cuvinte obscene - n.r.). (...) Voi sunteti nebuni? Mai prost ca mine nu a fost nimeni. 3.500 de angajati in Romania si am platit toate taxele si impozitele. De cand ma freaca astia, de noua ani, nu am mai putut sa le platesc pe toate, dar le voi plati si sa va fie rusine ca nu ati fost in stare sa scrieti ca un om care are 3.500 de angajati si-a platit intotdeauna taxele si impozitele. Nu am avut treaba cu drumuri, cu (...) ce spuneti voi (...). Nimeni nu a spus ca am trei fabrici, ca nu am avut nicio treaba cu drumuri, cu statul pana in 2004-2005 si ca de acolo mi s-a tras ca mi-ati pus o eticheta", a spus Costel Casuneanu.

De asemenea, intrebat de ce este acuzat, el a raspuns ca nu este acuzat de nimic, iar procurorii sunt 'nebuni': "De nimic! Sunt niste nebuni, is cu porcu' astia! Ma duc la ei acum, nu au nicio treaba", a sustinut omul de afaceri.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, impreuna cu politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, au efectuat marti 16 perchezitii domiciliare la locuintele unor persoane banuite de comiterea unor infractiuni economice in municipiul Bucuresti si in judetele Prahova, Sibiu si Ilfov.

Actiunea vizeaza persoane banuite ca ar face parte dintr-un grup infractional, specializat in savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani.

Din cercetari a reiesit ca, persoane fizice si administratorii unor societati comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludand prevederile legale in vigoare, in scopul fraudarii bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificiala a bazei impozabile.

Astfel, in perioada 2010 - 2016, membrii gruparii infractionale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscala in domeniul in care societatile isi desfasoara activitatea, respectiv produse energetice si constructii.

Banii obtinuti in urma activitatii infractionale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societatilor implicate si ale unor persoane interpuse, acestea din urma retragand in numerar bani pe care, in schimbul unui comision, i-ar fi predau adevaratilor beneficiari. Prejudiciul cauzat prin evaziune este de 2.133.549 de lei, iar in urma spalarii banilor s-a creat un prejudiciu in valoare de 6.152.575 de lei.