Cantareata Sanda Ladosi si sotul ei, Stefan Tache, au fost ridicati, marti, de procurorii DIICOT din propria locuinta, cei doi fiind suspectati de o frauda de un milion de euro, potrivit Antena 3 si News.ro. "In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2008 - 2014, doi suspecti au initiat si constituit un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune in dauna unor institutii de credit si spalare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obtinute din activitatea infractionala, grup la care au aderat si pe care l-au sprijinit si alte persoane", arata DIICOT, intr-un comunicat. In luna februarie, Sanda Ladosi a fost numita de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, director interimar adjunct la Circului Globus.

Sanda LadosiFoto: AGERPRES

UPDATE: Primaria Capitalei a precizat marti, pentru Agerpres, ca faptele pentru care este cercetata cantareata Sanda Ladosi nu vizeaza activitati care au legatura cu functia de director adjunct al Circului Metropolitan si ca in functie de rezultatul cercetarilor vor fi luate masurile necesare.

Stefan Tache, sotul Sandei Ladosi, a mai fost arestat si in anul 2013 si a fost inchis timp de 3 luni, el fiind acuzat ca ar fi fost creierul unei retele de evazionisti, frauda fiind atunci de 4 milioane de euro, potrivit Spynews.ro.

DIICOT precizeaza, intr-un comunicat, ca procurorii Directiei, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, "au efectuat un numar de 10 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune in forma continuata si spalare de bani in forma continuata".

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2008 - 2014, doi suspecti au initiat si constituit un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune in dauna unor institutii de credit si spalare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obtinute din activitatea infractionala, grup la care au aderat si pe care l-au sprijinit si alte persoane", se arata in comunicat.

"De asemenea, in perioada 2008-2014 in baza aceleasi rezoluti infractionale, la intervale diferite de timp, suspectii, in calitate de asociati/administratori sau imputerniciti in cadrul mai multor societasi comerciale, au indus in eroare Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia incheierii si executarii a doua contracte de credit (acorduri cadrul de finantare) si 6 acte aditionale prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase (finantarea activitatii de leasing financiar) si prin folosirea de mijloace frauduloase, producandu-se o paguba de 4 344 939,50 lei", se mai precizeaza in comunicat.

In acest caz se fac cercetari fata de 17 persoane, potrivit DIICOT.

La sediul DIICOT, Structura Centrala, vor fi aduse pentru a fi audiate 45 de persoane.