Barbatul care a ucis, in luna iulie, un politist care se afla in timpul serviciului in statia CFR Burdujeni a fost trimis marti in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, anunta Agerpres. Ioan Besa este acuzat ca a ucis cu mai multe lovituri de cutit un agent sef adjunct de politie din cadrul Politiei Transporturi Feroviare Suceava.

Anchetatorii au stabilit ca, pe 20 iulie, in jurul orei 20:30, in timp ce efectua singur serviciul de patrulare pe peronul statiei CFR Burdujeni din municipiul Suceava, politistul a fost lovit cu un cutit in zona cervicala intr-un mod intempestiv si fara niciun motiv de Ioan Besa. Urmare a loviturii receptionate, victima a ales sa o ia la fuga, pe peronul garii, in speranta ca va scapa de agresor si va avea sprijin din partea colegilor sai.

Agresorul a pornit in urmarirea victimei, iar, in momentul in care a ajuns-o, i-a aplicat din nou mai multe lovituri de cutit pe suprafata corpului. In urma acestui val de lovituri, victima s-a dezechilibrat si s-a prabusit la sol, incercand insa fara succes sa pulverizeze in aer spray-ul iritant lacrimogen pe care il avea in dotare.

Ulterior, Besa s-a asezat peste corpul victimei si i-a aplicat de sus in jos lovituri de cutit in partea superioara a corpului, in special in zona toraco-abdominala.

''In cele din urma inculpatul a fost imbrancit si apoi ridicat efectiv de pe victima de catre mai multi cetateni ce se aflau in apropiere, pe peronul statiei CFR. La fata locului a sosit un echipaj de ambulanta, personalul medical constatand decesul politistului aflat la datorie. Inculpatul a fost imobilizat si incatusat de colegii victimei, fiind apoi introdus in sediul politiei TF aflat in incinta statiei CFR'', arata Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava, intr-un comunicat.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Suceava.