Tribunalul Bucuresti urmeaza sa decida, joi, daca redeschide, la cererea procurorilor, dosarul Flora, in care exista suspiciuni ca Traian Basescu ar fi retrocedat ilegal un teren in anul 2003, pe vremea cand era primarul Capitalei, scrie News.ro. Pe terenul de 40.000 de metri patrati din Damaroaia, pe care Basescu l-ar fi retrocedat ilegal, fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat apoi complexul comercial Flora.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Ora 14:35: Decizia privind o eventuala redeschidere a dosarului va fi luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Solicitarea in acest sens facuta de avocatii lui Traian Basescu a fost aprobata joi de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Ora 10:15: Traian Basescu nu s-a prezentat la termenul de joi de la Tribunalul Bucuresti. Avocatii lui au cerut ca redeschiderea dosarului Flora sa fie judecata de instanta suprema. Judecatorii au ramas in pronuntare asupra cererii aparatorilor lui Traian Basescu.

Tribunalul Bucuresti a amanat joia trecuta aceasta cauza, deoarece fostul presedinte a fost citat la Palatul Cotroceni, in loc de actualul sau domiciliu.

Traian Basescu a fost chemat si pe 24 mai 2016, la Tribunalul Bucuresti, in acelasi dosar, deschis in urma unei plangeri pentru acuzatia de abuz in serviciu, depusa de vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, Catalin Nastase, fost partener de afaceri al lui Dumitru Puzdrea.

Potrivit plangerii lui Catalin Nastase, Traian Basescu ar fi facut un abuz in serviciu cand a avizat retrocedarea terenului, situat in zona Damaroaia, din Sectorul 1 al Capitalei, provocand un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro.

"N-am pierdut inca niciun proces pe restituire, asa ca nu o sa-l pierd nici pe asta. Nu-l cunosc pe Catalin Nastase", a afirmat Traian Basescu.