Curtea de Apel Ploiesti a stabilit primul termen in recursul procesului in care procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a dat in judecata Antena 3 si cativa jurnalisti ai acestui post de televiziune. Dosarul a fost inregistrat pe rolul Curtii de Apel Ploiesti la data de 26 ianuarie, iar primul termen a fost stabilit pentru 22 februarie, anunta Agerpres.

Codruta KovesiFoto: Agerpres

Inalta Curte de Casatie si Justitie dispusese, pe 18 ianuarie, stramutarea acestui proces de la Curtea de Apel Pitesti la Curtea de Apel Ploiesti, dupa ce a admis o cerere formulata de Radu Tudor, Bianca Grigore, Razvan Savaliuc, Mugur Ciuvica, Mihai Gadea si SC Antena 3 SA.

De asemenea, judecatorii de la Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie au anulat actele de procedura indeplinite in acest dosar de Curtea de Apel Pitesti privind incuviintarea si/sau respingerea probelor. Totodata, a fost anulata si incheierea din 11 ianuarie 2017, prin care CA Pitesti ramasese in pronuntare in acest dosar.

Este pentru a doua oara cand acest proces este mutat la alta instanta. Initial, dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti, insa pe 21 aprilie 2016, instanta suprema a dispus stramutarea procesului la Curtea de Apel Pitesti, jurnalistii de la Antena 3 sustinand ca cele doua judecatoare care se ocupau de acest caz - Gabriela Manuela Radulescu si Andreea Doris Tomescu - au dat dovada de rea-credinta, deoarece le-au respins mai multe probe.

Jurnalistii de la Antena 3 au fost nemultumiti si de judecatorii din completul de la Curtea de Apel Pitesti, care au fost recuzati in mai multe randuri de Razvan Savaliuc.

In iunie 2014, Laura Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3 si pe jurnalistii mentionati, reclamand faptul ca in emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzata ca a musamalizat ancheta in dosarul in care se efectuau cercetari fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si Mircea Basescu.

Procesul se afla in faza de recurs, dupa ce, pe 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca postul Antena 3, jurnalistii Mihai Gadea, Radu Tudor, Razvan Savaliuc, Bianca Nae si analistul Mugur Ciuvica sa plateasca in solidar daune morale in valoare de 250.000 de lei procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru o serie de afirmatii la adresa ei facute in emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014.