Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie fac, miercuri dimineata, noi perchezitii la Spitalul Marie Curie, in dosarul chirurgului Gheorghe Burnei, aflat in arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind suspectat de luare de mita si experimente neautorizate pe copii, anunta Digi 24. Perchezitiile au loc in biroul medicului si in spatiile care au fost sigilate sambata si care nu au fost verificate din lipsa de timp. La perchezitii participa si politisti de la Serviciul Omoruri.

Gheorghe BurneiFoto: Agerpres

Potrivit procurorilor, dosarul a fost deschis in data de 28 septembrie, in urma unui denunt, si vizeaza savarsirea a 17 fapte de coruptie, comise in perioada octombrie - noiembrie.

Intr-un articol publicat recent de Casa Jurnalistului se relateaza cazul unei tinere in urma cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxatie congenitala la sold. Fata a fost supusa in total la 11 interventii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operatiile nu au reusit insa, iar tanara este acum imobilizata la pat.

Gheorghe Burnei este seful clinicii de ortopedie de la Spitalul Marie Curie si profesor la Catedra de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a UMF Carol Davila din Bucuresti.