Senatorul PNL Marius Nicoara a fost trimis in judecata dupa ce, in noiembrie 2014, s-a urcat baut la volan si a provocat un accident, in urma caruia soferul masinii in care a intrat in timp ce conducea pe o strada din Cluj-Napoca a fost ranit, anunta News.ro. Marius Nicoara deschide lista candidatilor liberali la Senat, la Cluj.

Marius NicoaraFoto: Agerpres

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a senatorului Marius Petre Nicoara, pentru savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in 28 noiembrie 2014, in jurul orei 23.45, Marius Nicoara a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers catre Calea Turzii, din municipiul Cluj-Napoca, iar in momentul in care a ajuns in dreptul imobilului cu numarul 13, a produs un accident de circulatie, intrand intr-un autovehicul care franase pentru a efectua un viraj la stanga.

In urma impactului, soferul masinii lovite de Nicoara a fost ranit. Barbatul a refuzat sa depuna plangere penala si are calitatea de martor in dosar.

In urma expertizei medico-legale s-a stabilit ca Marius Nicoara "avea la ora indicata o alcoolemie de circa 1,65 gr.%", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Dosarul a fost trimis pentru solutionare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Marius Nicoara declara atunci ca a provocat un accident din cauza ca nu a adaptat viteza la conditiile de drum, in conditiile in care pe sosea era polei, precizand ca inainte de a se urca la volan a consumat un cocktail.