Victor Ponta cere Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa ii ridice controlul judiciar, dupa ce masura preventiva a fost prelungita de procurorii DNA Ploiesti, in dosarul in care este urmarit penal alaturi de deputatul Sebastian Ghita pentru presupuse infractiuni comise in legatura cu vizita lui Tony Blair in Romania, in 2012, anunta News.ro.

Ghita si PontaFoto: Agerpres

Fostul premier Victor Ponta a venit marti dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se ia in discutie contestatia sa, depusa in 4 noiembrie, privind masura controlului judiciar, prelungita de procurori, saptamana trecuta, cu inca 60 de zile.

La intrarea in sediul ICCJ, Victor Ponta a spus ca nu va face nicio declaratie.

Procurorii DNA Ploiesti l-au pus sub control judiciarpe Victor Ponta in 6 septembrie, masura care expira in 4 noiembrie, insa a fost prelungita de anchetatori cu inca 60 de zile, in dosarul in care este acuzat de folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.

In cadrul masurii controlului judiciar, Victor Ponta are mai multe obligatii si interdictii. Procurorii au mentinut insa decizia din 10 septembrie a judecatorilor instantei supreme, care au modificat unele dintre conditiile controlului judiciar, respectiv ridicarea interdictiilor de a parasi tara si de face declaratii in public despre dosarul sau.

In 12 octombrie, procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru asigurator pe un imobil al lui Victor Ponta.

Si Sebastian Ghita a fost pus sub control judiciar, dar instanta suprema a anulat masura preventiva in 13 septembrie. Ulterior, procurorii DNA Ploiesti au pus sechestru pana la concurenta sumei de 220.000 de euro pe averea lui Sebastian Ghita.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.