Compania Energy Holding a fost pusa sub urmarire penala, ca persoana juridica, pentru evaziune fiscala si delapidare, anunta Agerpres, citand surse judiciare. Compania este acuzata ca ar fi achizitionat terenuri supraevaluate de la o persoana fizica si de la afaceristul Said Baaklini, prejudiciul in acest caz fiind de peste 6 milioane de euro, iar ancheta este efectuata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Potrivit acelorasi surse, dosarul ar fi fost disjuns dintr-un alt dosar al omului de afaceri, instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie.

Pe data de 4 august, politisti de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Sectorul 1 au efectuat perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, de unde au ridicat documente financiar contabile si inscrisuri de la sediul unor firme, printre care si compania Energy Holding, si la domiciliile unor persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

Din cercetarile efectuate pana la acea data de PCAB, a rezultat faptul ca, in cursul anului 2009, intre doua societati comerciale au fost incheiate contracte de consultanta si vanzare-cumparare, avand ca obiect terenuri la preturi mult supraevaluate, astfel incat bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentand neplata impozitului pe profit si a taxei pe valoare adaugata.