Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat ca a fost pus sub acuzare pentru conflict de interese, el precizand ca a dat si o declaratie in fata procurorilor Parchetului instantei supreme. Dosarul a fost deschis recent, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a reclamat ca Popescu Piedone a fost in conflict de interese, intrucat atunci cand a fost primar al Sectorului 4 a semnat sase acorduri de functionare si doua autorizatii pentru trei firme in care asociati si administrator sunt copiii acestuia, iar una dintre societati a avut patru contracte cu ADP Sector 4 pentru ocuparea unei suprafete de 400 de metri patrati, in realitate ocupand o suprafata de aproape sase ori mai mare.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Hotnews

"Am fost pus sub urmarire de domnii procurori, pentru conflict de interese. Am dat o declaratie si urmeaza domnii procurori si instanta sa se pronunte la sfarsit", a spus Cristian Popescu Piedone, la iesirea de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), unde a stat aproape trei ore.

La Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt audiati si copiii lui Cristian Popescu Piedone, Vlad si Ana.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au stabilit ca, in perioada 2013 - 2015, Cristian Popescu Piedone, atunci primar al Sectorului 4, a semnat sase acorduri de functionare si doua autorizatii de functionare pentru God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL si Chocoland SRL, ca urmare a cererilor formulate si semnate olograf de catre copiii acestuia, asociati si administratori ai firmelor.

"Mai mult decat atat, incepand cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administrata de catre fiul persoanei evaluate, a incheiat patru contracte cu Administratia Domeniului Public Sector 4, institutie subordonata Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafete de 400 mp, insa in urma masuratorilor efectuate a rezultat ca aceasta ocupa suprafata de 2.234 mp", potrivit ANI.

Agentia de presa News.ro scria, la inceputul lunii iulie, ca un raport de audit intena karturi, pentru perioada 1 aprilie 2015 - 31 octombrie 2019, taxa fiind de 0,44 lei/mp/zi. A solicitat rezilirn realizat la Directia de Administrare Parcuri si Zone de Agrement a sectorului 4 releva nereguli in organizarea procedurilor de achizitie in 2015, cand primar era Cristian Popescu Piedone, rezultatul fiind "afectarea fondurilor publice". Alte nereguli se refera la contracte de inchiriere, printre beneficiari fiind si o firma a fiului primarului, care initial a avut un contract pe cinci ani, reziliat in decembrie 2015, acum avand unul pe sase luni, derulat din 1 aprilie.

Sport Team Kart SRL, avandu-l actionar pe fiul lui Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu, a incheiat un contract de inchiriere pentru 400 de metri patrati in Parcul Lumea Copiilor, zoerea in decembrie, fiind semnat apoi un nou contract, in 11 februarie 2016, pentru perioada aprilie - octombrie 2016, taxa de ocupare fiind de 0,57 lei/mp/zi.

In cazul Sport Team Kart SRL, auditorii au constatat ca "s-a aplicat eronat valoarea 0,44 lei/mp/zi".

Pentru toate cele 24 de contracte de ocupare a domeniului auditate, raportul a constatat ca nu exista o procedura privind modul de atribuire a acestora si ca nu exista procese-verbale de predare-primire.

In cazul achizitiilor, care au vizat echipamente de fitness, servicii de mentenanta, reparatii ale locurilor de joaca, servicii de securitate si siguranta in munca, cele mai multe nereguli au constat in documente justificative ale achizitiei cu data ulterioara ofertelor si in transmiterea invitatiei de participare catre un singur ofertant, fara un studiu prealabil al pietei.

Nereguli au fost constatate si in ceea ce priveste furnizarea de bonuri valorice pentru carburanti si gestionarea acestora, consumul de carburant nejustificandu-se prin kilometri parcursi.

O alta achizitie se refera la echipamente de fitness in valoare de 66.700 de lei cu TVA, referatul de necesitate fiind intocmit ulterior cererii de oferta, care a fost transmisa unui singur operator economic.