Magistratii instantei supreme au respins, marti, cererea DNA de arestare preventiva a fostului presedinte al Consiliului de Administratie al S.C Carpatica Asig S.A. Sibiu, Angela Tonescu, aceasta fiind plasata sub control judiciar in dosarul in care este acuzata de trafic de influenta, anunta Mediafax.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au luat masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile si in cazul lui Ion Sorin Tatu, administrator al unei firme, dar si in ceea ce il priveste pe Dan Hosu, sotul Giorgianei Hosu, care a ocupat functia de procuror sef adjunct al DIICOT.

"In perioada 8 aprilie 2015 -1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru si incepand cu data de 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzau Adrian, deputat in Parlamentul Romaniei si administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii intre firma respectiva, in calitate de prestator si SC Carpatica Asig SA, in calitate de beneficiar", potrivit DNA.

Contractul ar fi fost incheiat la data de 2 noiembrie 2015, iar obiectul acestuia il constituia "furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de ¬relatii clienti, info-line, contact center vanzare si marketing¬, pe o durata minima de 5 ani", valoarea totala fiind de 270.000 de euro.

In acest dosar, procurorii DNA au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive si pentru deputatul PMP Adrian Gurzau, acesta fiind acuzat de trafic de influenta.

In aceeasi cauza este cercetat sub control judiciar si Marian Catalin Catarama, seful Serviciului de combatere a traficului cu migranti din cadrul Politiei Romane, acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si luare de mita.