Seful Politiei din Mizil (Prahova), Marius Nicusor Rotaru, a fost arestat preventiv, joi, in dosarul in care este acuzat, intre altele, de trafic de minori, trafic de persoane, viol, favorizarea faptuitorului si folosire abuziva a functiei pentru a obtine favoruri sexuale. Judecatorii au emis mandate de arestare preventiva pe numele altor trei persoane puse sub urmarire penala in acelasi dosar, anunta News.ro.

Magistratii Tribunalului Prahova au admis, joi propunerea procurorilor DIICOT Ploiesti de arestare preventiva a sefului Politiei Mizil, Marius Nicusor Rotaru, acuzat, intre altele, de infractiuni precum trafic de minori, trafic de persoane, viol, favorizarea faptuitorului si folosire abuziva a functiei in scop sexual.

In acelasi dosar, Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare pe numele lui Eduard-Florian Baicu, Leontin-Florian Caliun si al Corneliei Chirbea, inculpati in acelasi dosar sub acuzatiile ca au constituit un grup infractional organizat avand ca scop savarsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane.

Decizia judecatorilor de la Tribunalul Prahova nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Ploiesti.

Procurorii DIICOT Ploiesti sustin ca seful Politiei Mizil, Marius Nicusor Rotaru, "a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de catre membrii grupului infractional organizat in scopul de a indeplini un act care intra in atributiile sale de serviciu". Rotaru a fost retinut dupa aproximativ sapte ore de audieri, fiind acuzat, intre altele, de trafic de minori, trafic de persoane, viol, favorizarea faptuitorului si folosire abuziva a functiei in scop sexual.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti l-au retinut pe Marius Nicusor Rotaru joi dimineata.

Acesta este acuzat, alaturi de alte patru persoane, si ele retinute, de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea faptuitorului si folosire abuziva a functiei in scop sexual.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu luna decembrie 2015 si pana in prezent inculpatii Baicu Eduard-Florian, Calin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia si suspectii C. N. F., R. M.-M. si C. S. au initiat si constituit un grup infractional organizat avand ca scop savarsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane, constand in recrutarea, transportarea si adapostirea in scopul exploatarii sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violenta", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Procurorii sustin ca suspectii "au constrans persoanele vatamate", pe care le recrutau in special din judetele Prahova si Buzau, sa intretina zilnic "acte sexuale la strada" cu diverse persoane care treceau prin zona.

Anchetatorii mai spun ca seful Politiei Mizil, Marius Nicusor Rotaru, i-a favorizat "pe membrii grupului infractional din care fac parte inculpatii si suspectii din prezenta cauza, prin lipsa actiunii conferite de atributiile de serviciu si nesesizarea organelor competente atunci cand faptele savarsite erau de competenta altor organe judiciare ajutandu-i astfel pe acestia sa scape de tragerea la raspundere penala pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de minori".

Totodata, seful Politiei Mizil este suspectat ca le-a cerut favoruri sexuale tinerelor exploatate, promitandu-le in schimb ca plangerile depuse de ele vor fi anchetate: "De asemenea, s-a retinut ca inculpatul Rotaru Marius Nicusor a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de catre membrii grupului infractional organizat in scopul de a indeplini un act care intra in atributiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plangerilor formulate de catre aceste persoane", se mai arata in comunicatul DIICOT.