Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau a anuntat joi ca a deschis dosar penal pentru moarte suspecta in cazul unei tinere in varsta de 20 de ani decedata pe 30 iulie, in timpul unui spectacol in Piata Dacia din Buzau, anunta Agerpres. La spectacolul din Piata Dacia la care au participat peste 1.000 de spectatori nu a existat ambulanta, ci doar un punct de prim-ajutor, iar fata a suferit o stare de rau astmatic soldata cu un stop cardio-respirator.

In urma necropsiei, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Buzau sa confirmat faptul ca tanara ar fi putut fi salvata daca la fata locului exista o ambulanta.

"In crizele de astm, sansele sunt mari doar daca primul ajutor specializat este foarte aproape de bolnav. Daca au trecut deja 10-15 minute rezolvarea problemei are un procent de reusita destul de mic", a declarat directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, dr. Stanciu Paraschiv.

"S-a inregistrat dosar penal pentru moarte suspecta, Parchetul va documenta activitatea infractionala cu sprijinul organelor de Politie si in functie de rezultate vom decide daca este vorba de o infractiunea de alta natura", a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, Gabriela Vajaiac.