Al doilea specialist care s-a ocupat de materialele pirotehnice din clubul Colectiv in seara incendiului, ranit grav pe 30 octombrie 2015, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, masura fiind dispusa de procurorii Parchetului General in dosarul in care este urmarit penal, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Ultimele imagini din clubul ColectivFoto: Captura YouTube

Marian Moise a fost pus sub urmarire penala pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, in forma agravanta, si nerespectarea masurilor de sanatate si securitate in munca, au declarat sursele citate. Aceleasi surse precizeaza ca artificierul a fost pus sub control judiciar pentru urmatarele 60 de zile.

Pirotehnistul a fost audiat miercuri dimineata pentru prima data la Parchetul General. El nu a putut fi audiat pana acum deoarece a fost ranit grav in incendiu si internat initial in tara, apoi in strainatate.

Cauza a fost disjunsa in ceea ce il priveste Marian Moise, pirotehnistul care a fost ranit in urma incendiului, astfel ca acesta a ajuns miercuri la audieri pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile.

Barbatul era angajat al firmei care a montat artificiile din club pentru concertul din seara de 30 octombrie 2015, cand a izbucnit incendiul soldat cu moartea a 64 de oameni.

Procurorii de la Parchetul General au trimis in judecata dosarul "Colectiv" in luna aprilie, patronii clubului si reprezentanti ai firmei de la care proveneau artificiile folosite in Colectiv fiind judecati de magistratii de la Judecatoria Sectorului 4.

Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, dar si Daniela Nita, Cristian Nita si Viorel Zaharia, reprezentanti ai firmei de la care erau artificiile din Colectiv, sunt in prezent cercetati sub control judiciar, acuzatiile fiind de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.