Al doilea specialist care s-a ocupat de materialele pirotehnice în clubul Colectiv, rănit grav în urma incendiului, este audiat miercuri pentru prima data la Parchetul General si urmeaza sa fie pus sub învinuire, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Pirotehnistul nu a putut fi audiat pana acum deoarece a fost ranit grav in incendiu si a fost internat mai intai in tara, apoi in strainatate.

#colectivFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

Cauza a fost disjunsă în ceea ce îl priveşte Marian Moise, pirotehnistul care a fost rănit în urma incendiului, astfel că acesta a ajuns miercuri la audieri pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile, au declarat sursele judiciare citate. Bărbatul era angajatul firmei care a montat artificiile din club pentru concertul din seara de 30 octombrie 2015, când a avut loc incendiul in urma caruia si-au pierdut viata 64 de oameni.

Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul "Colectiv" în luna aprilie, patronii clubului şi reprezentanţi ai firmei de la care proveneau artificiile folosite în Colectiv fiind judecaţi de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4.