Radu Francu, fostul presedinte al Companiei de Asigurari-Reasigurari Exim Romania (CARE Romania), in conflict de interese penal

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 15 iulie 2016, 12:24 Dosare Juridice

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta indiciilor privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese de catre Radu Francu, fost presedinte al directoratului Companiei de Asigurari-Reasigurari Exim Romania (CARE Romania) SA. ANI arata, intr-un comunicat, ca, la sfarsitul anului 2011, in calitate de presedinte al directoratului, Radu Francu a semnat si aprobat plata unor prime catre personalul angajat al societatii si membrii directoratului, inclusiv pentru sine, prin care s-a obtinut un folos patrimonial in valoare de 43.000 lei (reprezentand "avans retinut prima"). ANI a sesizat Parchetul de pe langa  Judecatoria Sectorului 1 in acest caz.

Agenția Naționala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lânga Judecatoria Sectorului 1 București în vederea verificarii indiciilor privind savârșirea de catre FRÎNCU RADU a infracțiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit caruia "Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pâna la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de munca în ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o funcție publica".
Citeste pe Stirile Pro Tv

Prima vizita in strainatate a ducelui si ducesei de Cambridge, cu ambii copii. De ce a ingenuncheat premierul Canadei

Ducele si ducesa de Cambridge si copiii lor: George si Charlotte, au ajuns in Canada, in prima vizita in strainatate in formula de 4. Daca printul George este deja la al doilea turneu in strainatate, dupa Australia, pentru surioara lui de 16 luni e prima oara cand pleaca atat de departe de casa.
824 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri