Magistratii Curtii de Apel Brasov au inlocuit, miercuri, masura arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru Remus Truica si Printul Paul in dosarul Ferma Baneasa, anunta Agerpres. Cei doi raman insa in arest la domiciliu pana in data 22 iunie, conform deciziei luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 22 mai.

"A fost inlocuita masura arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru Remus Truica si Printul Paul. Hotararea nu este definitiva", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Dicu.

Raspunzand unei intrebari referitoare la decizia Curtii de Apel Brasov din 20 mai, cand a fost schimbata masura arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, iar dupa doua zile Inalta Curte de Casa si Justitie a revenit la masura arestului la domiciliu, Remus Truica a declarat inainte de intrarea in sala de judecata ca a fost influentata de obiectivul procurorilor de inculpare a lui Calin Popescu Tariceanu.

"Daca nu ma insel, in momentul in care s-a intors solutia data la Brasov, in aceeasi zi, la interval de doua ore a fost pus sub invinuire presedintele Senatului, domnul Tariceanu. Banuiesc ca nu era foarte bine ca noi sa fim toti liberi sau in control judiciar, in momentul in care se anunta o masura atat de importanta pentru democratia din Romania, si anume inculparea pentru marturie mincinoasa a domnului Tariceanu. Eu nu vreau altceva decat aflarea adevarului care, sunt sigur, pentru mine nu va avea nici o conotatie penala. Sunt nemultumit ca fara nici o proba, totusi, aceasta masura a arestului la domiciliu exista. In timp probabil ca lucrurile vor fi reglate. Am incredere in justitie", a afirmat Truica.

Referitor la perioada celor sase luni de cand se afla in arest la domiciliu, Remus Truica a precizat ca aceasta perioada a insemnat mai multa introspectie, mai multa lectura, "nu a fost neaparat ceva foarte rau".

La randul lui, avocatul Printului Paul, Liviu Turcu, a fost intrebat ce crede ca s-a intamplat dupa decizia luata de Curtea de Apel Brasov in luna mai, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a schimbat-o dupa doua zile cu masura arestului la domiciliu.

"Mie imi este greu sa ma pun in locul judecatorului si nici nu pot sa fac asta. A fost o decizie a lor, motivatia este absolut puerila, considerentele unui judecator. Nu a mai aparut nimic la dosar. Stiti ce este socant in aceasta chestie? Inalta Curte se contrazice pe ea insasi. Faptul ca dansul (n.r. Printul Paul) are dreptul la mostenire este indubitabil. Nu putem sa spunem ca Printul Paul nu are dreptul sa-l mosteneasca pe tatal sau si, in consecinta, pe bunicul sau Regele Carol al II-lea. Este o nebunie. A, ca unchiul nu accepta e treaba lui. Sa fie sanatos", a explicat avocatul Liviu Turcu.

Procesul a inceput la ora 12,00 si a durat o ora, iar pronuntarea instantei a avut loc doua ore mai tarziu.

Remus Truica a declarat dupa pronuntarea instantei ca spera ca procesul sa inceapa cat mai repede pentru ca aceasta situatie de a nu putea discuta pe fond dosarul "e foarte proasta".

Avocatul Printului Paul a sustinut la randul lui ca nu mai sunt motive din punct de vedere procedural pentru mentinerea masurii arestului la domiciliu. "Adica nu exista un motiv real, o proba pentru a-l tine pe clientul meu in arest la domiciliu. Ce a fost de facut s-a facut, s-au audiat martori, s-a terminat. Probabil ca in toamna va incepe procesul dupa ce se va termina in Camera Preliminara", a mai spus avocatul Liviu Turcu.

La Curtea de Apel a fost prezent si Dan Andronic, aflat sub control judiciar, care nu a dorit sa faca declaratii.

Remus Truica, Printul Paul, Dan Andronic, alaturi de alte persoane au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, in dosarul Ferma Baneasa. Remus Truica este invinuit de constituire de grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata, complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, iar Printul Paul pentru cumparare de influenta si spalare de bani, ambele in forma continuata.