Procurorii Parchetului General au trimis in judecata dosarul "Colectiv", patronii clubului si reprezentanti ai firmei de la care proveneau artificiile folosite in seara incendiului urmand sa fie judecati de magistratii de la Judecatoria Sectorului 4 pentru ucidere din culpa. La data de 29 aprilie se va lua in discutie primul termen al procesului, in care judecatorii vor verifica masurile preventive dispuse in dosar, anunta Mediafax.

#colectivFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, dar si Daniela Nita, Cristian Nita si Viorel Zaharia, reprezentanti ai firmei de la care erau artificiile din Colectiv sunt in prezent cercetati sub control judiciar, acuzatiile fiind de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

"In indolenta vecina cu intentia, la organizarea spectacolelor, prin clauze contractuale inculpatii au impus repetat conditii de atragere a unui public cat mai numeros in beneficiul propriei societati, desi erau constienti de riscurile datorate spatiului impropriu si masurilor neluate privind situatiile de urgenta", sustin procurorii, intr-un draft al rechizitoriului.

Potrivit sursei citate, in incinta clubului Colectiv, exista un afis, intr-un loc vizibil, in care in care se anunta ca se interzice folosirea focul si a articolelor pirotehnice in cadrul clubului, inclusiv "spectacole cu foc deschis si jocuri de artificii", masura despre care anchetatorii sustin ca era una formala, intrucat spectacole pirotehnice s-au folosit si in alte randuri.

In urma incendiului izbucnit la data de 30 octombrie 2015, in clubul Colectiv din Capitala au murit 64 de persoane.