Fostul ministru Elena Udrea a izbucnit in lacrimi marti, in sala de judecata, in timp ce era audiata de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul 'Gala Bute', in care este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu, anunta Agerpres. In declaratia data in sala de judecata, Udrea a negat acuzatiile care i se aduc in acest dosar si a spus ca ea nu a facut altceva decat sa continue proiectele predecesorilor sai din minister.

Elena UdreaFoto: Agerpres

La un moment dat, Udrea a povestit ca a avut o relatie extrem de apropiata de Ana Maria Topoliceanu, cea care a denuntat-o in acest dosar, si a explicat modul in care a numit-o la conducerea Companiei Nationale de Investitii.

"Nu am primit sume de bani de la ea. A fost singurul om pe care l-am sustinut intr-o functie publica. Nimeni din anturajul meu sau din familia mea nu a fost angajat cu sprijinul meu. Amandoua am fost in Baroul Bucuresti si am fost prietene pana in noiembrie 2014. Relatia a fost extrem de apropiata pana in vara anului 2012, ulterior s-a racit", a declarat Udrea.

Elena Udrea a mai spus ca Ana Maria Topoliceanu a ajutat-o in timpul campaniei electorale din anul 2008 si apoi a coordonat activitatea organizatiei PDL Bucuresti.

"Dupa alegerile din 2008, am fost numita ministru si Ana Maria Topoliceanu m-a rugat sa o sustin pentru o functie publica si am luat-o consilier personal, desi poate ca nu m-ar fi refuzat partidul sa o sustin pentru o alta functie. A lucrat si in campania din 2009 si, dupa ce am devenit ministru al Dezvoltarii, am avut o discutie destul de dura, in care mi-a reprosat ca puteam sa fac mai mult pentru ea. Dupa acea discutie am numit-o director la Compania Nationala de Investitii. Consider ca a fost un director bun", a precizat Elena Udrea, care a izbucnit apoi in plans.

Judecatorii au fost nevoiti sa ia o scurta pauza, pentru ca fostul ministru sa se linisteasca.