Omul de afaceri Viorel Rusu, proprietarul unor firme de constructii din Bacau, a fost retinut, joi, de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau, urmand a fi adus in fata instantei cu propunere de arestare preventiva, anunta Agerpres. Viorel Rusu s-a facut cunoscut, pe langa activitatile economice desfasurate in domeniul contructiilor si comertului cu autoturisme, si prin denunturile formulate in dosarul de coruptie in care sunt judecati fostul ministru de interne Gabriel Berca si ex-deputatul Mihai Banu, dar si in cel in care este acuzat pentru acte de coruptie primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache.

Omul de afaceri a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel pentru cercetari vizand "o infractiune de participatie improprie la abuz in serviciu si patru infractiuni de fals in declaratii", potrivit procurorului Constantin Botezatu, purtatorul de cuvant la Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau.

Purtatorul de cuvant al Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau a mai precizat ca Viorel Rusu va fi prezentat unei instante de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.