Avocatul Florentin Tuca se alatura initiativei Fundatiei Comunitare Bucuresti si va participa la maratonul de inot Swimathon Bucuresti din 4 iulie, in sustinerea cauzei ARDOR Romania. Swimathon este un eveniment de strangere de fonduri si o platforma in care se intalnesc 16 proiecte diferite, pentru care inoata aproape 200 de oameni.

Florentin Tuca, Tuca Zbarcea & AsociatiiFoto: Tuca Zbarcea & Asociatii

Anul acesta, fondatorul Tuca Zbarcea & Asociatii, avocatul Florentin Tuca va face parte din echipa de inotatori care contribuie la strangerea de fonduri in numele ARDOR - Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica. Obiectivul ARDOR este sa obtina finantari in valoare de 16.000 lei, prin care sa acopere parte din cheltuielile de participare a echipei Romaniei la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi de la Singapore (World School Debating Championship).

In 2015, Ciprian Leon Chirila, Letitia Roman, Alice Chempf, Madalina Ionescu si Miruna Mihaila, antrenati de Serban Pitic (adica Team Romania) au deja alaturi de ei, la Swimathon, patru echipe de inotatori care vor strange suma necesara pentru finantarea participarii la campionatul de la Singapore. Cele patru echipe sunt: ARDOR Parents & Kids, ARDOR Friends, ARDOR Alumni si ARDOR Real Swimmers, reunind in total 17 inotatori.

Fiecare echipa are de atins propria tinta financiara si va inota cat mai multe lungimi de bazin in acest scop. De exemplu, echipa ARDOR Parents & Kids, din care face parte Florentin Tuca, isi propune sa inoate 50 lungimi de bazin in cele 50 minute ale competitiei si sa stranga o suma de 4.400 lei. Alaturi de Florentin Tuca, din echipa mai fac parte si Tudor Musat, membru al Clubului de Debate din cadrul Colegiului National Sfantul Sava din Bucuresti si mama acestuia, Madalina Musat.

Campionatele mondiale de dezbateri sunt un fel de olimpiade ale cunostintelor si abilitatilor multiple. In fiecare an, sprijinul pentru echipa nationala a Romaniei a fost greu de asigurat si adesea elevii sunt nevoiti sa acopere o mare parte din costurile de participare (mii de euro) din surse proprii. Echipa din acest an este formata din tineri valorosi, semifinalisti la Istanbul Eurasian Debate Championship si finalisti sau castigatori la mai multe competitii nationale (Cluj Debate Open, Pache Debate Open, ARGO Premiership, Saint George City of Debate). Pe langa campionatul mondial din Singapore, echipa se pregateste participand la un numar de turnee internationale in Turcia, Slovenia, Cehia, Slovacia si Romania, performante ce aduc prestigiu Romaniei si beneficii de imagine, dar mai ales aceste dezbateri contribuie la parcursul educational si profesional al celor care devin liderii societatii de maine.

Tuca Zbarcea & Asociatii este partener traditional al ARDOR si se implica activ in sustinerea si popularizarea fenomenului dezbaterilor ca instrument benefic si parte integranta a procesului educational din Romania. Florentin Tuca, Managing Partner al firmei de avocatura, a punctat in mai multe randuri rolul formator al dezbaterilor si importanta logicii si retoricii in dezvoltarea tinerilor si pregatirea lor pentru diverse profesii, inclusiv avocatura. "Pentru mine, dreptul este o stiinta a argumentarii si a dialogului argumentativ si constructiv. Noi ca firma, si eu personal, ne-am implicat in fenomenul dezbaterilor in Romania. Ii sustin foarte mult pe cei de la ARDOR, pentru ca am vazut ce progrese formidabile fac tinerii atunci cand imbratiseaza aceasta preocupare. Dupa un an de debate, ajung sa citeasca enorm, sa se informeze pe chestiunile lumii contemporane si sa aiba o parere motivata, argumentata, pe subiecte care sunt inaccesibile unor adulti. Acesta este motivul pentru care am acceptat provocarea Swimathon-ului. Si astfel, cu pasi mici si valuri mari, sper ca viitoarele generatii vor ajunge sa foloseasca forta argumentului pentru a-si apara ideile si a se implica activ, constructiv si tolerant in treburile cetatii", a precizat Florentin Tuca.

Potrivit organizatorilor, Swimathon Bucuresti va avea loc in data de 4 iulie, in intervalul 9:00 - 14:00, la Clubul Dinamo. Accesul publicului este liber, toti sustinatorii echipelor aliniate la startul maratonului de inot putand face donatii atat la fata locului (orice sume) sau in avans, pe site-ul Swimathon Bucuresti, ori prin virament in contul bancar pus la dispozitie de catre organizatori (RO82 BACX 0000 0006 8633 0004, deschis la Unicredit Tiriac Bank, sucursala Domenii, Bucuresti). De asemenea, campania de strangere de fonduri initiata de Fundatia Comunitara Bucuresti va continua si dupa Swimathon, si anume pana in 31 iulie.

Sub sloganul "Team Romania face valuri in Singapore! Trimite echipa nationala la Campionatul Mondial de Dezbateri!", miza ARDOR este sa colecteze fonduri in valoare de minim 16.000 lei, care sa asigure finantarea participarii echipei Team Romania la Campionatul Mondial de Dezbateri pentru Elevi de la Singapore (World School Debating Championship).

Despre ARDOR (www.ardor.org.ro)

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata in anul 1998. In anii de la infiintare, comunitatea ARDOR la nivel regional, national si international a ajuns sa reuneasca mii de studenti si profesori din zeci de cluburi de debate din licee si universitati, acestia dezbatand teme situate de multe ori in avangarda dezbaterilor publice din societatea civila romaneasca. Programele de educatie pentru cetatenie activa, anti-discriminare sau anti-coruptie completeaza programele traditionale competitionale ale asociatiei.

Despre Swimathon Bucuresti (www.swimathonbucuresti.ro)

Swimathon este o platforma de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locala. Este un mecanism construit in jurul unui eveniment de inot, prin care comunitatea se intalneste, interactioneaza si se implica sa stranga fonduri pentru proiectele pe care le considera relevante. Inotatorii-fundraiseri inscrisi in acest eveniment aleg o cauza pe care o sustin, parcurg un numar cat mai mare de bazine intr-un anumit interval de timp si aduna cat mai multi sustinatori care sa ii sprijine prin donatii, pentru efortul depus. Se pot dona sume pentru fiecare lungime de bazin parcursa de inotator sau o suma fixa, care sa nu fie influentata de numarul de bazine parcurse. Componenta echipelor care inoata pentru cauza ARDOR - "Team Romania face valuri in Singapore! Trimite echipa nationala la Campionatul Mondial de Dezbateri" este disponibila pe site-ul Swimathon Bucuresti:

Despre Fundatia Comunitara Bucuresti (www.fundatiacomunitarabucuresti.ro)

Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane individuale, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. In trei ani de activitate, organizatia a finantat peste 100 de proiecte cu peste 500.000 lei. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte unsprezece fundatii comunitare din tara.