Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Silviu Cosmin Meleca, fost consilier al ministrului Muncii, de posibila savarsire a unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, precum si incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala. Potrivit ANI, prin prisma atributiilor de conducere, exista prezumtia ca ar fi intrat in posesia unor informatii cu privire la implementarea mai multor proiecte, pe care ulterior le-a utilizat in scopul obtinerii de venituri.

Meleca a fost consilier al ministrului Muncii, familiei si protectiei sociale in perioada 11 mai - 26 septembrie 2012 si director la Directia Verificari de Management si Monitorizare din cadrul AMPOSDRU in perioada 06 februarie 2009 - 01 iulie 2010.

Potrivit ANI, in perioada exercitarii acestor functii, au avut loc evaluarea, contractarea si implementarea mai multor proiecte finantate din fonduri europene, ai caror beneficiari au externalizat serviciile de management fie catre Silviu Meleca - prin incheierea unor contacte individuale de munca -, fie catre societatea in cadrul careia acesta a detinut calitatile de asociat / administrator - prin incheierea mai multor contracte de prestari servicii.