Adjunctul sefului Politiei Municipiului Ramnicu Valcea, comisar sef Gabriel Popa, a primit miercuri seara, impreuna cu membrii clanului Mihai Obreja, mandat de arestare pentru 30 de zile, informeaza Agerpres. Potrivit avocatului lui Popa, Bogdan Ungureanu, comisarul sef ar fi acuzat de divulgarea de date confidentiale clanului Mihai Obreja.

Mai multe autoturisme, logistica IT, telefoane mobile, carduri bancare dar si arme de vanatoare au fost confiscate marti in urma unei ample operatiune de destructurare a gruparii infractionale constituie in jurul lui Mihai Obreja, care se ocupa cu comiterea infractiunilor de santaj, inselaciune, spalare de bani si evaziune fiscala.

Astfel, in urma unor perchezitii efectuate marti, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si procurorii D.I.I.C.O.T. Valcea au ridicat 7 autoturisme, laptopuri, hard-diskuri, telefoane mobile si cartele SIM, stick-uri si carduri de memorie, tablete, carduri bancare, 105 suporturi optice, o sabie, pusti de vanatoare, 70 de cartuse, 24.515 de euro, 540 de lire sterline, 15.501 de lei, precum si alte bunuri si documente.

La actiune au participat si politisti din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si Craiova, ai Serviciilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea si Olt, precum si jandarmi.

In cadrul actiunii, adjunctul sefului Politiei municipiului Ramnicu Valcea, Gabriel Popa, a fost retinut marti dupa-amiaza pentru 24 ore, alaturi de alti 12 membri ai grupului, si prezentat miercuri Tribunalului Valcea cu propunere de arestare preventiva, o instanta a acestuia confirmand propunerea procurorilor DIICOT.

Conform anchetatorilor, membrii gruparii identificau persoane potente financiar din mediul de afaceri care erau atrase sa deruleze activitati comerciale cu societatile pe care membrii gruparii le controlau sau carora le erau oferite sume de bani cu dobanda, pentru a sprijini realizarea obiectului de activitate al societatilor partilor vatamate.

O modalitate de racolare consta in includerea victimelor in anturajul grupului, ocazie cu care acestea luau la cunostinta in mod direct de actiunile de constrangere pe care membrii gruparii le exercitau cu privire la alte persoane, victimelor fiindu-le totodata relatate modalitatile agresive in care se actiona si in acest context fiindu-le indusa o stare de temere. De asemenea, in imprejurarile aratate, victimelor le erau prezentate si relatiile pe care liderul gruparii, O.M., le avea in mediul politic, al organelor judiciare si al factorilor de decizie administrativa la nivel local, creand astfel acestuia o imagine de persoana "protejata".

Prejudiciul cauzat pana in prezent se ridica, conform anchetatorilor, la peste 800.000 euro.