Creatoarea de moda Irina Schrotter si sotul acesteia au fost citati, miercuri, sa mearga la DIICOT pentru a fi audiati intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de spalare de bani si evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la aproximativ un milion de euro, transmite Mediafax.

Zaharia Schrotter a ajuns la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in jurul orei 10.00, iar creatoarea de moda a fost citata sa vina tot miercuri pentru a da declaratii.

Surse judiciare au declarat pentru agentia de presa ca in acest dosar, pana in prezent nu a fost pusa sub invinuire nicio persoana, fiind inceputa urmarirea penala doar in rem, pentru fapte de intiere si constituire de grup infractional organizat, spalare de bani si evaziune fiscala.

Alaturi de sotii Schrotter, in atentia anchetatorilor in aceasta cauza sunt si alti oameni de afaceri din Iasi, fiind vizate tranzactii in principal cu produse si materiale de constructii, care ar fi fost vandute la pret supraevaluat, iar banii obtinuti ar fi ajuns la societati din strainatate, intre care si firme din Olanda, pentru a li se ascunde provenienta, au precizat sursele citate.

Procurorii DIICOT i-au citat pentru a da declaratii atat pe sotii Schrotter, cat si alte persoane suspectate in acest caz.

Prejudiciul produs in aceasta cauza, prin evaziune fiscala si spalare de bani, a fost estimat de anchetatori la un milion de euro.