Procurorii DIICOT fac, marti, perchezitii in judetul Hunedoara la fostul vicepresedinte PNL Hunedoara Alin Simota, aflat in arest la domiciliu, descinderile fiind facute intr-un dosar de evaziune fiscala, anchetatorii suspectand ca banii ar fi fost folositi pentru campania electorala din 2008, anunta Mediafax. Perchezitiile au loc la adresa la care Simota se afla de aproximativ doua luni in arest la domiciliu, in orasul Petrila si care este proprietate a socrului sau, precum si la sediul firmei sale, din Petrosani. De asemenea, au avut loc perchezitii si la sediul Clubului Jiul Petrosani, unde anchetatorii au pus mai multe intrebari magazionerei.

La ora transmiterii acestei stiri, o parte dintre anchetatorii se afla la sediul firmei lui Alin Simonta, din cartierul Colonie, din Petrosani si, cel mai probabil, verifica documentele societatii.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc intr-un dosar de evaziune fiscala de peste un milion de euro, Alin simota fiind suspectat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si delapidare. Conform surselor citate, Simota ar fi spalat, prin firmele sale, bani pe care i-ar fi folosit in campaniile electorale din 2008, cand a candidat atat pentru postul de primar in Petrosani, cat si pentru Senat.

Aceleasi surse sustin ca fostul vicepresedinte al PNL Hunedoara ar fi delapidat aproximativ un milion de lei prin folosirea de "state de plata falsificate" in cazul unor contracte cu un spital din judetul Hunedoara.

Simonta a candidat in anul 2008 din partea PNL petru Parlamentul Romaniei dorind sa devina senator al Vaii Jiului, iar la alegerile locale a candidat pentru Primaria Petrosani.

Firmele lui Alin Simota au obtinut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu statul, respectiv primarii, Consiliul Judetean, companii de stat, contractele obtinute de acesta fiind deseori cercetate de politisti sau facand obiectul unor investigatii jurnalistice.

Alin Simota nu mai figureaza de cativa ani ca administrator al societatilor, acesta numindu-si in functii angajati ai firmelor sale.

Simota a fost si patronul Clubului Sportiv Jiul Petrosani.

In aceasta perioada, Alin Simota se afla in arest la domiciliu intr-un dosar de crima organizata.

Intr-un alt dosar, in septembrie 2013, Alin Simota a fost trimis in judecata, alaturi de alti 13 inculpati, de procurorii DIICOT Alba Iulia, care sustineau ca la cererea acestuia au fost executate acte de violenta si rapiri.

Simota a fost arestat pana la sfarsitul lunii mai, cand Tribunalul Hunedoara a hotarat inlocuirea masurii cu arestul la domiciliu, decizia fiind mentinuta de Curtea de Apel Alba Iulia.