Avocatul Florentin Tuca, fondatorul Tuca Zbarcea & Asociatii, a primit cea mai inalta distinctie The Lawyer in cadrul galei de premiere The Lawyer European Awards 2012. Este pentru prima oara cand un avocat roman din fruntea unei firme de avocatura independente obtine aceasta recunoastere. Tuca Zbarcea & Asociatii este detinatoarea titlului The Lawyer de Firma de Avocatura a Anului in Europa de Est si Balcani in 2010.

Florentin TucaFoto: Tuca Zbarcea & Asociatii

In seara zilei de 25 octombrie, The Lawyer a organizat la Monte Carlo ceremonia de premiere The Lawyer European Awards 2012, dedicata elitei juridice de pe batranul continent. 88 de firme de avocatura independente si internationale au concurat in acest an pentru cele mai prestigioase distinctii conferite comunitatii juridice din Europa.

Intr-o atmosfera de gala, si in prezenta catorva sute de participanti, au fost decernate 19 trofee firmelor de avocatura care au inregistrat performante remarcabile in decursul ultimului an, precum si liderilor care, prin decizii strategice si management vizionar, au avut un aport semnificativ in evolutia si dezvoltarea business-ului in ultimele 12 luni.

Unul dintre cel mai importante trofee ale serii, si anume Managing Partner-ul Anuluidin Europa a revenit unui avocat din Romania, pentru prima data in istoria premiilor The Lawyer.

Florentin Tuca a fost desemnat marele castigator de catre un juriu format din 15 executivi de top din cadrul unor companii de renume precum Caterpillar, CBS Outdoor, Mitsui Sumitomo Insurance, HBO Europe, Unisys, Rusal, InterContinental Hotels Group, precum si reprezentanti ai unor firme de avocatura de prestigiu. El a concurat in aceasta categorie cu parteneri coordonatori ai unor firme de avocatura din Franta, Germania, Italia, Finlanda si Ucraina. Potrivit organizatorilor, romanul Florentin Tuca a castigat premiul cel mare "pentru ritmul neobosit si modelul inspirational de management".

Titlul Managing Partner-ul Anului din Europa se acorda managerului care a dovedit calitati remarcabile de lider, ale carui viziune si gandire strategica au contribuit la dezvoltarea si succesul firmei, la imbunatatirea relatiei cu clientii, atragerea de mandate si clienti noi, transformarea culturii organizationale etc.

Prezent la ceremonia de la Monte Carlo, Florentin Tuca a multumit organizatorilor si membrilor juriului: "E un premiu extrem de onorant, evident. Desi suna ca recunoastere individuala, el reprezinta, de fapt, un Oscar colectiv, certificarea performantelor de grup ale partenerilor mei. Nu e premiul meu, e medalia de aur a echipei!".

In cadrul ceremoniei din acest an, Tuca Zbarcea & Asociatii intrase in cursa pentru doua premii, si anume Firma de Avocatura a Anului in Romania si Managing Partner-ul Anului din Europa. Aceste nominalizari urmeaza succesului inregistrat in 2010 prin castigarea trofeului Firma de Avocatura a Anului in Europa de Est si Balcani in cadrul aceleasi competitii.

Managing Partner-ul Anului din Europa este al doilea premiu international pe care Tuca Zbarcea & Asociatii il obtine in recunoasterea caracterului vizionar al stilului de conducere. In martie 2012, firmei i-a fost conferit titlul Best Managed Workplace in cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012, fiind totodata desemnata ca una dintre firmele cu cel mai apreciat stil de management. De asemenea, Tuca Zbarcea & Asociatii este detinatoarea a doua titluri Best Employer in Romania in 2008/09 si 2010/11 obtinute din partea Aon Hewitt.

Ceremonia de premiere The Lawyer European Awards este un eveniment unic dedicat comunitatii juridice din Europa, reunind anual cateva sute de invitati. In acest an, gala a coincis cu prima zi a conferintei The Lawyer European Conference avand ca tema principala strategiile de management la nivelul firmelor independente de avocatura. Conferinta are loc la Monte Carlo in zilele de 25 si 26 octombrie 2012.

Lista completa a firmelor nominalizate la premiile The Lawyer European Awards este disponibila pe site-ul publicatiei britanice -http://www.thelawyer.com/1013769.article

Detalii despre gala de premiere si conferinta The Lawyer European Awards and Conference pot fi obtinute de pe site-ul dedicat -http://www.centaur2.co.uk/thelawyer/europeanawards/index.shtml

Despre Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii

Florentin Tuca este Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii. Cu o experienta de 19 ani, el este specializat in drept societar, concesiuni si PPP, precum si fuziuni si achizitii/privatizari. De asemenea, el detine o bogata activitate de reprezentare in proceduri de arbitraj intern si international, cu deosebire spete rezultand din incalcarea diverselor tratate bilaterale privind protectia reciproca a investitiilor. El a coordonat echipa de avocati care a reprezentat cu succes Romania in trei dosare de arbitraj in fata Centrului International de Reglementare a Diferendelor Relative la Investitii (ICSID) de la Washington, valoarea despagubirilor pretinse de reclamanti depasind 700 milioane de dolari.

In calitate de consultant/expert, Florentin Tuca a fost implicat in procese de elaborare a unor proiecte legislative in diverse domenii (privatizari, concesiuni, sectorul bancar etc). In 2011, el a facut parte din echipa de avocati selectata de Ministerul de Justitie in cadrul proiectului finantat de Banca Mondiala privind "Pregatirea punerii in aplicare a Codului Civil, Codului Penal, Codului de Procedura Civila si Codului de Procedura Penala".

Florentin Tuca este Doctor "Magna Cum Laude" in Parteneriat Public-Privat si expert autorizat achizitii publice.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii

Cu o echipa formata din 95 de avocati dintre care 20 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul "best friend" cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times' Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.