Tuca Zbarcea & Asociatii Tax, societate afiliata casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, anunta cooptarea lui Ion Capdefier in echipa de consultanti fiscali.

Ion Capdefier Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii

Ion Capdefier va activa in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii Tax in calitate de consilier of-counsel si va avea un aport considerabil in dezvoltarea practicii diviziei de consultanta fiscala.

Cu o cariera de peste 35 de ani in domeniul economic si o experienta de peste 20 de ani in domeniul fiscal in calitate de Director General in Ministerul Finantelor Publice si ANAF, Ion Capdefier a contribuit la formarea primei generatii de consultanti fiscali din Romania. Totodata, el detine o activitate de succes in ceea ce priveste solutionarea contestatiilor si derularea altor activitati de contencios administrativ fiscal.

"Experienta vasta a domnului Ion Capdefier in domeniul fiscal in institutiile statului va fi cu siguranta un atu important pentru clientii nostri, care vor beneficia de solutii concrete privind gestionarea sarcinilor fiscale si o perspectiva clara asupra diverselor probleme de procedura fiscala ce pot aparea in relatia contribuabililor cu institutiile statului", a declarat Alexandru Cristea, Tax Partner in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii Tax.

In perioada 1993-2010, Ion Capdefier a ocupat functia de Director General in cadrul Directiei Generale de Solutionare a Contestatiilor din Ministerul Finantelor Publice si ANAF. Intre 1990-1993, el a fost Inspector in cadrul Directiei Generale de Solutionare a Contestatiilor din Ministerul Finantelor Publice si a activat ca Economist in cateva intreprinderi bucurestene timp de 14 ani.

Tuca Zbarcea & Asociatii Tax este divizia specializata in acordarea de servicii de consultanta fiscala ce opereaza ca entitate afiliata firmei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, fiind infiintata in martie 2012. Consultanta fiscala intregeste o paleta de servicii existente, clientii beneficiind de o viziune unitara, integrata, asupra diverselor problematici juridice si de natura fiscala si de garantia aceluiasi standard de calitate a serviciilor Tuca Zbarcea & Asociatii.

In decursul ultimilor 7 ani, Tuca Zbarcea & Asociatii si-a dezvoltat o practica recunoscuta in domeniul fiscal, firma fiind clasata constant pe primele locuri in directoarele internationale de prestigiu, precum Chambers Europe. De asemenea, firmei i-a fost decernat premiul "Cea mai buna firma de avocatura in domeniul fiscal 2010" in cadrul World Finance Review Legal Awards si premiul "Firma de avocatura a anului in domeniul Corporate Tax 2010" in cadrul ACQ Law Awards.

De asemenea, in domeniul contenciosului fiscal, echipa de avocati din cadrul departamentului de litigii a asistat si reprezentat cu succes clienti dintr-o varietate de industrii cu privire la toate tipurile de taxe, obligatii fiscale, contributii de orice natura la bugetele de stat, inclusiv reprezentare in fata autoritatilor fiscale si judiciare pe aspecte legate de facilitati fiscale.

Despre Ion Capdefier

Ion Capdefier este consilier of-counsel in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii Tax S.R.L., societate afiliata firmei de avocatura. Cu o cariera de peste 35 de ani in domeniul economic si o experienta de peste 20 de ani in domeniul fiscal in calitate de Director General in Ministerul Finantelor Publice si ANAF, Ion Capdefier a contribuit la formarea primei generatii de consultanti fiscali din Romania. Totodata, el detine o activitate de succes in ceea ce priveste solutionarea contestatiilor si derularea altor activitati de contencios administrativ fiscal. In perioada 1993-2010, Ion Capdefier a ocupat functia de Director General in cadrul Directiei Generale de Solutionare a Contestatiilor din Ministerul Finantelor Publice si ANAF. Intre 1990-1993, el a fost Inspector in cadrul Directiei Generale de Solutionare a Contestatiilor din Ministerul Finantelor Publice si a activat ca Economist in cateva intreprinderi bucurestene timp de 14 ani. El a participat in mod frecvent, in calitate de lector, la conferinte si seminarii de specialitate si a scris articole de specialitate in domeniul fiscal. Ion Capdefier este consultant fiscal autorizat si are un master in Management public.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii

Cu o echipa formata din 95 de avocati dintre care 20 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul "best friend" cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar si comercial, fuziuni, achizitii/privatizari etc.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times - Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma noastra a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.