Un caz de infectare cu bacteria E.coli enterohemoragica a fost confirmat marti in Statele Unite, la un american care a calatorit recent in Germania, in timp ce alti trei compatrioti se afla sub observatie, anunta AFP.

"In Statele Unite, un caz de infectare cu bacteria E.coli si alte trei cazuri suspecte de contaminare au fost identificate la persoane ce au calatorit recent la Hamburg, Germania, unde au fost probabil expuse" la bacterie, a explicat Centrul american pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC).

Pacientul la care a fost confirmata infectarea cu E.coli a fost spitalizat in statul Massachusetts (nord-estul SUA). Acesta prezinta simptome de insuficienta renala si de sindrom hemolitic si uremic (SHU).

De asemenea, dintre cele trei cazuri suspecte, doua persoane prezinta simptome ale sindromului hemolitic si uremic. Cea de-a treia sufera de diaree.

Potrivit centrului american de control si preventie a bolilor, in SUA s-au inregistrat pana acum 6 cazuri suspecte. Patru dintre pacienti au calatorit recent in nordul Germaniei, de unde se banuieste ca a provenit infectia si unde s-au inregistrat cele mai multe victime. Ceilalti doi sunt doi militari americani stationati in Germania.

Originea contaminarii ramane inca un mister, dupa ce primele teste facute pe germenii cultivati intr-o ferma de langa Hamburg, suspectati ca ar fi cauza infectiei, au fost negative.

Peste 2.300 de oameni din cel putin 14 tari s-au imbolnavit pana in prezent, iar 25 si-au pierdut viata, dintre care 24 in Germania si unul in Suedia.

Ministrii agriculturii din tarile membre UE urmeaza sa se intalneasca miercuri la Luxemburg pentru a discuta despre compensatii financiare pentru producatorii de legume, precum si interdictia impusa de Rusia asupra importurilor de legume crude.