Directorul Spitalului Clinic Judetean din Sibiu, Adrian Santa, a afirmat, joi, in timpul sedintei de Consiliu Judetean, ca unii pacienti operati au ajuns sa fie legati de paturi noaptea ca sa nu cada, aceasta masura catalogata drept "barbara" fiind luata la Sectia Chirurgie 2, unde au mai ramas doar doi asistenti care sunt nevoiti sa ingrijeasca 50 de pacienti, relateaza Agerpres.

"Avem sectii care nu functioneaza cum trebuie. Chirurgia 2 are doi asistenti peste noapte care ingrijesc 50 de pacienti, unii post-operator, care necesita ingrijire permanenta si atunci ajungem la solutii barbare, de legare a pacientului de pat ca sa nu isi scoata tuburile si sa nu cada din pat, ceea ce ne duce intr-un Ev Mediu tarziu", a spus acesta.

Directorul celui mai mare spital din judet a explicat ca zilnic cel putin cinci asistente medicale sau infirmiere pleaca pentru a lucra in alta parte.

"Suntem stramtorati cu personalul. Ne pleaca intre cinci si sapte infirmiere si asistente pe zi. Daca pleaca o persoana, postul se blocheaza, deblocarea trebuie ceruta de la Ministerul Sanatatii, prin Consiliul Judetean si Directia pentru Sanatate Publica, si este dificila, aproape imposibila", a explicat Adrian Santa.

Din lipsa banilor, Spitalul Clinic Judetean din Sibiu nu reuseste sa plateasca nici bonurile de masa la angajati, desi directorul recunoaste ca acest drept ar trebui achitat, conform legii.