O femeie din Ramnicu Valcea a nascut un copil cu greutatea de 5,5 kilograme in toaleta Spitalului Judetean din municipiu. Femeia ajunsese la spital din cauza unor dureri de spate, iar medicii au diagnosticat-o initial cu tumoare abdominala, iar apoi cu pietre la rinichi, anunta Mediafax.

Femeia, Mihaela Pal, in varsta de 41 de ani, care cantareste 110 kilograme, mai are trei copii si spune ca nu si-a dat seama ca este insarcinata, mai ales ca atunci cand a avut greturi a mers la medicul de familie, care a diagnosticat-o cu o afectiune a ficatului si i-a prescris suplimente alimentare.

Ea spune ca a mers la Camera de Garda a Spitalului Judetean din Ramnicu Valcea dupa ce a avut dureri de spate, insa medicii nu si-au dat seama ca este insarcinata si ca era in travaliu, chiar daca au consultat-o si i-au facut si o ecografie.

"Nu si-au dat seama ca de fapt eu eram in travaliu. La Medicina Interna mi-au facut ecografie si au zis ca am o tumoare abdominala, iar cei de la Camera de Garda au crezut ca am pietre la rinichi pentru ca aveam dureri in zona rinichilor. Am stat trei-patru ore la Camera de Garda si in cele din urma m-au trimis la toaleta sa elimin pietrele. M-am asezat pe toaleta ca sa elimin pietrele la rinichi, imi era rau si acolo am nascut. Am avut un soc cand am vazut copilul si am lesinat, dar m-a gasit o batrana care intrase la toaleta, intr-o balta de sange, deoarece cordonul ombilical s-a rupt singur", a declarat femeia.

Mama si bebelusul au fost preluati de medicii Spitalului de Obstetrica si Ginecologie din Ramnicu Valcea.

Medicii de la Spitalul Judetean din Ramnicu Valcea sustin ca bebelusul nu a fost observat la ecografie deoarece era cu capul in jos si nu i s-au vazut nici mainile si nici picioarele.

UPDATE - Ministrul Sanatatii Cseke Attila a cerut demararea unei anchete in acest caz

"O comisie a Ministerului Sanatatii formata din 2 medici de urgenta, un reprezentant al corpului de control si unul al directiei de asistenta medicala va verifica modul de organizare al procedurilor de lucru in Unitatea de Primiri Urgente a spitalului, colaborarea cu celelalte sectii ale spitalului, precum si respectarea legislatiei in vigoare privind medicina de urgenta", se arata intr-un comunicat al MS transmis marti.

"In cazul suspiciunilor de culpa medicala, Ministerul Sanatatii va sesiza Colegiul Medicilor din Romania, iar daca vor fi sesizate deficiente organizatorice se vor dispune masurile necesare", precizeaza sursa citata.