Mai multe cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate joi in localitati din tara, anunta Mediafax. Un barbat din Satu Mare diagnosticat cu virusul este in stare grava in spital. Virusul a fost confirmat si la doua femei din Constanta, respectiv Navodari, dar si la un barbat din Suceava si la unul din Craiova.

Directia de Sanatate Publica Suceava a anuntat, joi, ca a fost primita confirmarea pentru primul caz de infectie cu virus gripal A/H1N1 din judet la un barbat in varsta de 40 de ani, din municipiul Suceava.

Forma usoara a bolii nu a necesitat internarea pacientului, acesta fiind tratat la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.

Si la Constanta, in ultima saptamana au fost inregistrate cinci cazuri de suspiciune de gripa, trei persoane fiind internate in spital.

In urma analizelor, in doua dintre cazuri a fost confirmata existenta virusului A/H1N1. Pacientele, doua femei din Constanta, respectiv Navodari, in varsta de 34 si 61 de ani, aveau boli cronice asociate - afectiuni respiratorii si cardiovasculare.

"Pacientele au primit tratament de specialitate, evolutia starii de sanatate fiind favorabila", a precizat directorul DSP Constanta, Constantin Dina.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Satu Mare, Aracs Szigetti Anamaria, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca a primit de la Institutul "Cantacuzino" din Bucuresti confirmarea diagnosticului de gripa A/H1N1 in cazul barbatului de 36 de ani, din Satu Mare.

Directorul DSP a precizat ca barbatul se afla la Terapie Intensiva, este intubat, raspunde la stimuli si comunica.

Reprezentantii DSP Satu Mare au mentionat ca singurul contact al barbatului este sotia acestuia, care nu prezinta semne de imbolnavire.

Barbatul a fost internat la Spitalul Judetean Satu Mare cu suspiciune de gripa A/H1N1, conducerea unitatii medicale luand masuri in ceea ce priveste accesul vizitatorilor.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Spitalul Judetean Satu Mare, barbatul, care este sofer de TIR, a intrat in tara in 21 ianuarie, ajungand la Timisoara, unde s-a prezentat la o unitate medicala deoarece avea febra, tusea si transpira abundent.

Si Directia de Sanatate Publica Dolj a anuntat, joi, ca un barbat internat in spital si suspectat de pneumonie, a fost confirmat, miercuri dupa-amiaza, cu gripa noua, in urma rezultatelor analizelor primite de laboratorul Institutului "Cantacuzino" din Bucuresti.

Barbatul a fost deja externat din spital, evolutia starii sale de sanatate fiind buna.

De la inceputul anului, trei persoane diagnosticate cu gripa noua au murit, doua dintre cazuri fiind inregistrate la Iasi, iar unul la Ploiesti.