Medicii din Romania se reorienteaza. Emigrarea nu mai este unica alternativa, sistemul medical privat devenind o optiune din ce in ce mai apreciata. Directorul celui mai mare lant de spitale private din Romania, dr. Nicolae Marcu, remarca fenomenul pronuntat al migrarii medicilor dinspre sistemul de stat inspre cel privat. In plus, medicii romani care profeseaza deja peste hotare au inceput sa fie interesati de colaborari cu clinicile particulare din tara. Iata cum, in timp ce trecutul moare in spitalele de stat, prezentul se vindeca la privati.

Nicolae Marcu, director executiv MedLifeFoto: MedLive.ro

Citeste interviul pe larg, vezi VIDEO si comenteaza pe MedLive.ro.

Informatia pe scurt:

  • Dorim sa dezvoltam relatiile cu medicii romani din strainatate, ne intereseaza foarte mult. In plus, exista o migratie pronuntata a medicilor dinspre sistemul de stat inspre cel privat.
  • Deficientele in functionarea sistemului de stat sunt un mare impuls pentru serviciile medicale private. Noi nu depindem absolut deloc de stat. Putem supravietui doar daca suntem concurentiali cu cei de pe piata privata si cu statul. Serviciile medicale private se apropie foarte mult de complexitatea sistemului de stat.
  • Unul din trei romani apeleaza la serviciile medicale private.
  • Managerii de la stat nu au puterea pe care o are un manager intr-o clinica privata. S-ar putea sa vedem un pas si mai departe: externalizarea managementului din spitalele de stat.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

Vezi si raspunsurile dr. Nicolae Marcu din cadrul discutiei online cu tema "Privatizarea sistemului medical".