Tinerii absolventi ai facultatilor de medicina vor putea fi incadrati in unitatile sanitare publice sau private, inclusiv in cabinetele medicilor de familie, pentru a sprijini activitatea de asistenta medicala din aceste unitati. In acest sens, Ministerul Sanatatii a inaintat in dezbatere publica, pe site-ul institutiei, proiectul de Ordonanta de modificare si completare a Ordonantei nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea Rezidentiatului. Conform proiectului de act normativ, absolventii facultatilor de medicina, incepand cu promotia 2005, vor primi competente de practica limitate chiar daca nu au promovat concursul de Rezidentiat.

OperatieFoto: Agerpres

Citeste intregul articol si comenteaza pe MedLive.ro.

Noile reglementari ar trebui sa aduca beneficii atat unitatilor sanitare care vor putea angaja personal calificat, cat si viitorilor specialisti care isi vor exercita meseria pentru care s-au pregatit, pana la urmatorul concurs de Rezidentiat, fara a pierde cunostintele acumulate in timpul facultatii.

Descarca aici textul Ordonantei Guvernului pentru modificarea si completarea OG nr. 18 din 29 2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului (in format pdf)

Citeste si: