Putem fi fericiti chiar si atunci cand nu obtinem ce ne dorim? Cititorii MedLive.ro au discutat despre mecanismul de autoaparare al creierului - sistemul imunitar al psihicului -, un sistem de procese cognitive care ajuta omul sa isi schimbe perspectiva asupra lumii, pentru a se simti mai bine in mediul in care traieste. "Daca s-ar interzice divortul, numarul casniciilor fericite ar creste", scrie Florin, cititor MedLive.ro.

Fericiti pana la adanci batranetiFoto: Reuters

"Selectia naturala in functiune: supravietuiesc cei care reusesc sa se minta. Functioneaza si la nivel de populatie: laponii si inuitii s-au convins ca e bine sa traiasca in gheturile alea. Arabii sunt convinsi ca e bine sa traiasca in nisip, dar musai sa traiasca virtuos ca sa apuce raiul plin de verdeata. La laponi nu prea exista rai, in lipsa de zaharuri care sa alimenteze imaginatia." Vezi in text mai multe comentarii pe marginea teoriei asupra fericirii dezvoltate de Dan Gilbert, psiholog si profesor la Harvard.

Florin: Mare descoperire, ce sa spun. Creierul are autoconservare, ca sa nu innebunesti.

EVIDENT.

ha: Fericirea e diferenta intre ce avem si ceea ce ne dorim sa avem :)

Vezi toate comentariile cititorilor si un material VIDEO Dan Gilbert despre asteptari eronate pe MedLive.ro. Comenteaza si tu.

Citeste si: