Pasta de dinti, ata dentara, apa de gura fac deja parte din viata noastra de zi cu zi, dar fluorul si sigilarile dentare pot fi in continuare considerate cele mai folositoare "unelte" pe care le avem la indemana pentru prevenirea cariilor dentare. Dentistii stiu cat de important este aportul de fluor in mentinerea unei danturi sanatoase. In plus, de mai bine de 30 de ani, sigilarile dentare s-au dovedit a fi cea o metoda eficienta de protectie impotriva cariilor.

Sigilarile protejeaza dintii de carii Foto: Captura Youtube.com

Cariile dentare reprezinta o problema inca de la cele mai fragede varste. Ele afecteaza aproximativ o cincime din copiii cu varste intre doi si patru ani, mai mult de jumate din copiii de opt ani si peste trei sferturi din adolescenti.

Citeste articolul complet pe MedLive.ro

Ce sunt sigilarile dentare

Sigilarea este o masura de prevenire a formarii cariilor pe suprafetele dentare ce prezinta santuri, adica molarii si premolarii. In mod natural saliva protejeaza suprafetele dentare netede de alimente acide sau lipicioase, insa nu spala si suparafetele cu santuri si fisuri. Deci dintii care contin aceste santuri (molarii de 6 si 12 ani si premolarii) au riscul cel mai ridicat de a forma carii dentare de la varste fragede, explica dr. Raluca Baba, medic specialist stomatolog.

Pricipalii dinti care beneficiaza de aceste sigilari sunt molarii si premolarii pe masura ce erup, dar si si alti dinti care prezinta santuri sau gropite retentive pe suprafata lor si care prezinta acelasi risc de a forma carii. Adresati-va medicului pedodont pentru o evaluare amanuntita, situatia dentara a fiecarui copil fiind unica.

Citeste siCu copiii la stomatolog. Caria de biberon – cauze, prevenire si tratament

Dezvoltarea dintilor unui copil depinde de sanatatea gravidei. Sase intrebari despre dentitia de lapte si cea permanenta

Bolile gingiilor: gingivita si parodontoza. Unul din cinci romani nu se spala pe dinti

Prima vizita la dentist. Dr. Raluca Baba, medic stomatolog pediatru, a discutat despre problemele de dentitie ale copiilor​