Ministerul Sanatatii recomanda ca, in perioada sarbatorilor, sa consumam alcool cu moderatie si sa urmam un regim echilibrat, bazat pe cereale, lactate, legume si fructe. Organismul nu trebuie supraincarcat cu alimente greu digerabile precum carnea de porc sau alte produse de sezon - carnati, caltabos, slanina, toba etc. Aceste preparate trebuie consumate cu moderatie si, in nici un caz, la masa de seara.

Bucate de CraciunFoto: MedLive.ro

UPDATE Ministerul Sanatatii: Nu ne-am referit in special la masa de Craciun.

Cititi articolul complet si comentati pe MedLive.ro

Este bine sa fie evitata prajirea alimentelor in vederea prepararii lor, fiind de preferat ca acestea sa fie fierte, coapte sau facute pe gratar. De asemenea, este necesara o atentie marita la consumul de carne de porc insuficient prelucrata termic, deoarece procedeele de sarare, afumare sau uscare a carnii nu distrug larvele de Trichinella spirallis.

Citeste si: