Saptamana trecuta, Synevo a inaugurat cel mai nou laborator din Bucuresti, o investitie de 10 milioane de euro, in care lucreaza peste 120 de angajati. Dotat cu echipamente unice in Romania, noul laborator, situat pe Platforma Comerciala Bucuresti Militari Chiajna, va efectua analize complexe intr-un timp mai scurt si cu o marja de eroare mult mai mica decat pana acum. Laboratorul este cel mai mare de acest gen din sud-estul Europei, au declarat oficialii companiei pentru HotNews.ro, adaugand ca cele mai scumpe echipamente utilizate aici ating valori de 6-800.000 de euro.

Foto:

Ce ofera noul laborator:

  • Platforma completa de citologie in mediu lichid, care aduce ca noutate exclusiva analiza computerizata a imaginii, crescand cu peste 60% detectia leziunilor cu risc crescut implicate in aparitia cancerului de col uterin. Testul Babes-Papanicolau, recoltat in mediu lichid si prelucrat robotizat, va ajuta medicul sa scurteze timpul necesar diagnosticarii acestei afectiuni la 7 zile, fata de doua saptamani sau chiar luni de zile cat dureaza in acest moment.
  • Kitul complet de teste pentru mentinerea sanatatii femeii: testul Papanicolau si testarea HPV, doua teste de electie in preventia cancerului de col uterin, screening-ul prenatal prin dublu si triplu test pe Delfia Xpress, care reduce rezultatele fals pozitive in diagnosticarea malformatiilor fetale.
  • Gama completa de teste in dagnosticarea infectiilor si bolilor grave.
  • Doua teste necesare in identificarea cauzelor infertilitatii masculine: testul MAR si testul de depistare a microdeletiilor pe cromozomul Y.
  • Bolile alergice afecteaza aproximativ 15-25% din populatie, iar numarul cazurilor de boala este in continua crestere. 500 de tipuri diferite de teste pentru diagnosticarea alergiilor sunt disponibile in noul laborator, dotat cu cel mai mare analizor de teste pentru alergeni. Testele serologice au avantajul ca se efectueaza dintr-o singura proba de sange, sunt non-invazive (foarte important pentru copiii mici care pot dezvolta o reactie alergica chiar si la o cantitate foarte redusa de alergen si aparitia unui soc anafilactic) si nu necesita intreruperea vreunui tratament.

Laboratoarele ofera paleta completa de teste de hematologie, chimie, microbiologie, imunologie, alergologie, toxicologie si biologie moleculara.

Synevo face parte din grupul Medicover Holding care include si Synevo International, detinut de omul de afaceri suedez Jonas af Jochnick. Reteaua de laboratoare Synevo este prezenta in Romania, Germania, Polonia si Ucraina. Synevo Romania este cel mai mare furnizor de servicii medicale de laborator din Romania, operand anual peste 8 milioane de teste, prin cele 13 laboratoare si 20 de puncte de recoltare proprii din Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Medgidia, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Satu-Mare, Suceava si Timisoara. Compania mai are ca parteneri in tara noastra peste 100 de centre si laboratoare de analize medicale private.

Medicover concureaza pe piata de servicii medicale private cu jucatori precum MedLife, Centrul Medical Unirea (CMU), Hiperdia, Gral Medical, Medsana etc.