Tatal bebelusilor nascuti prematur si inregistrati initial ca avortoni la maternitatea din Campulung Muscel, internati acum la Maternitatea Polizu din Bucuresti, i-a multumit medicului Marieta Stefanescu, cercetata pentru neglijenta in serviciu in dosarul gemenilor, si a spus ca aceasta a "tras cu dintii de viata copiilor", potrivit Mediafax. Barbatul a mai adaugat ca nu a acuzat personalul medical al spitalului argesean si le-a multumit medicilor si asistentelor pentru ingrijire, considerand ca fara aportul acestora copiii lui nu ar fi trait.

  • "Vreau sa lamurim odata pentru totdeauna ce s-a intamplat, dat fiind faptul ca unele televiziuni si ziare au facut numai supozitii si tot felul de ipoteze. (...) Vreau sa aduc multumiri celor care au avut grija de copii din momentul nasterii si pana in ziua de fata. Tin sa multumesc doamnei doctor Stefanescu si intregului colectiv de la Sectia de nou-nascuti de la Spitalul Municipal din Campulung Muscel. Copiii au fost tinuti la incubator inca din momentul nasterii si pana cand au fost transferati la Bucuresti, nu cum s-a spus ca au fost lasati in plata Domnului", spune tatal celor doi bebelusi.

Barbatul a mai adaugat ca medicul neonatolog Marieta Stefanescu, seful sectiei de Neonatologie a Spitalului Municipal din Campulung Muscel, cercetata de politie pentru neglijenta in serviciu in dosarul gemenilor nascuti prematur, "a avut grija de copiii lui" si "a tinut cu tot dinadinsul sa fie transferati" la un spital din Capitala.

  • "Si vreau sa va spun ca doamna doctor chiar a avut grija si a tras cu dintii de viata lor. S-a purtat cu ei ca si cu copiii dansei si nu mi se pare corect si moral sa se arunce cu noroi in dansa. Dansa a tinut cu tot dinadinsul sa fie transferati, sub indrumarea dansei s-au facut demersurile pentru a fi transferati in capitala, dansa cu mine de fata a sunat personal la spitale si maternitati. Dupa noua zile, dar timp de noua zile s-a ingrijit de copii".
  • "Cei mici sunt bine si nu vreau sa va dau mai multe detalii despre ei. Vreau sa-mi respectati dorinta aceasta", a mai spus tatal gemenilor.

Intrebat daca i se pare normal ca bebelusii nu au fost inregistrati timp de noua zile si nu au fost transferati la un spital cu dotare mai buna, tatal gemenilor a raspuns:

  • "Cat au fost ingrijiti acolo, au fost ingrijiti timp de noua zile. Doamna doctor cand a hotarat sa-i transferam, asa am si facut. Eu nu am stiut si cred ca niciunul dintre dumneavoastra daca erati in locul meu, nu stia ca trebuie facute demersuri si transferati de a doua zi."

Narcis Glont a mai precizat ca nu el a anuntat presa in legatura cu acest caz si a precizat ca el nu a facut "nicio plangere penala nici la politie, nici in alta parte".

Narcis Glont, tatal bebelusilor este preot in parohia din satul Ceauresti, comuna Poenarii de Arges de aproximativ doi ani.

Politistii au deschis, luni, un dosar penal pentru neglijenta in serviciu in cazul gemenilor nascuti prematur la maternitatea Spitalului Municipal din Campulung Muscel si inregistrati initial ca avortoni de angajatii maternitatii. Gemenii au venit pe lume prematur, la sase luni, pe data de 9 noiembrie, avand la nastere o greutate de aproximativ 700 de grame fiecare, si au fost inregistrati initial ca avortoni. Nasterea a fost inregistrata dupa mai mult de o saptamana, iar pe 18 noiembrie, nou-nascutii au fost transferati la Bucuresti, presa scriind ca transferul ar fi avut loc in urma unei solicitari adresate de parintii micutilor Ministerului Sanatatii.

Politistii argeseni au intocmit dosar penal pe numele medicului sef al Sectiei de Neonatologie a Spitalului Municipal din Campulung Muscel, Marieta Stefanescu, pentru neglijenta in serviciu.