Politistii au deschis un dosar penal pentru neglijenta in serviciu in cazul gemenilor nascuti prematur la maternitatea Spitalului Municipal din Campulung Muscel si inregistrati initial ca avortoni de angajatii maternitatii, anunta Agerpres. Gemenii au venit pe lume prematur, la sase luni, pe data de 9 noiembrie, avand la nastere o greutate de aproximativ 700 de grame fiecare, si au fost inregistrati initial ca avortoni. Nasterea a fost inregistrata dupa mai mult de o saptamana, iar pe 18 noiembrie, nou-nascutii au fost transferati la Bucuresti, in urma unei solicitari adresate de parinti conducerii Ministerului Sanatatii.

Potrivit Mediafax, politistii argeseni au intocmit dosar penal pe numele medicului sef al Sectiei de Neonatologie a Spitalului Municipal din Campulung Muscel, Marieta Stefanescu, pentru neglijenta in serviciu.

"In urma verificarilor preliminare, a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu, urmand ca, la finalizarea cercetarilor, sa fie propusa solutia legala de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campulung Muscel", a aratat luni purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arges, agent Laura Folea.

"Ancheta continua, iar la finalizare vom inainta cazul procurorilor din Campulung Muscel", a adaugat Laura Folea.

Daca va fi gasita vinovata de neglijenta in seriviciu, Marieta Stefanescu risca o pedeapsa cu inchisoarea intre o luna si doi ani sau amenda.

In acelasi caz, Directia de Sanatate Publica Arges a efectuat propriile verificari, la solicitarea ministrului Sanatatii, Attila Cseke, concluziile fiind cuprinse intr-un raport transmis luni la Bucuresti. Potrivit directorului DSP Arges, doctor Anca Alexandrescu, raportul inaintat Ministerului Sanatatii cuprinde toate informatiile legate de acest caz, referitoare la monitorizarea mamei, nasterea gemenilor si felul in care au fost ingrijiti la spitalul din Campulung Muscel: "Daca se adevereste faptul ca s-a gresit, vor fi sanctionati toti cei care nu au respectat protocoalele medicale si nu si-au facut datoria", declara ministrul Sanatatii, pe 19 noiembrie.

Cei doi nou-nascuti sunt internati, in prezent, in Sectia de terapie intensiva a Maternitatii Polizu din Bucuresti.