Femeile ii surclaseaza pe barbati cand vine vorba de cunostinte, atitudini si practici in materie de sex, indica rezultatele studiului denumit “Ei nu vor sti daca noi nu le vom spune”, realizat de Durex Network. Un numar mare de familii din Romania se tem ca educatia sexuala la varste fragede ar putea duce la inceperea timpurie a vietii sexuale si la un numar mai ridicat de parteneri. Din contra, sustine literatura de specialitate: Tinerii care primesc din timp o educatie sexuala adecvata isi incep viata sexuala mai tarziu si au un numar mai redus de parteneri. La cercetare au participat 15.000 de tineri, cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani, din 15 state europene.

Ei nu vor sti daca noi nu le vom spuneFoto: Hotnews

Citeste intregul articol si comenteaza pe MedLive.ro.

  • In cazul Romaniei, de exemplu, patru din zece tineri (40,3%) cred in mod eronat ca pot contacta o BTS de pe scaunul toaletei. In aceasta privinta nu ne depaseste decat Turcia, cu un procent de 44,4%.
  • Tinerii romani sunt totusi mai informati in privinta riscului de imbolnavire cu o BTS, comparativ cu tinerii din alte state europene. 
  • Mai mult de jumatate din tinerii romani considera ca profesorii nu sunt pregatiti suficient pentru a preda lectii de educatie sexuala

Descarca aici Research Protocol – detalii despre cercetarea realizata de Durex (pdf).

Citeste si: