"Te rog sa dai sfoara in tara dupa grupa AB pozitiv. Daca cineva e dispus sa doneze sange, pentru o fetita cu aplazie medulara... Este la spitalul Fundeni, sectia de Pediatrie, are 11 ani, se numeste (...) Mihaela si pana la operatie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Macar da mai departe! Nu-i greu!" Cristina Popescu a primit acest mesaj saptamana trecuta, desi el circula in mediul online deja de cativa ani.

Si tu poti dona sange Foto: Agerpres

"In primul rand vreau sa va spun ca nu mai este demult un mesaj de actualitate, (...) fetita a facut un transplant, este bine sanatoasa, din ce stiu cei de la sectia de pediatrie. INSA... cei de acolo spun ca in ultimele doua-trei luni au venit destul de multi oameni care intreaba de Mihaela dorind sa doneze sange, iar cand afla ca nu mai este acolo ... PUR SI SIMPLU PLEACA. Chiar daca au facut drumul pana acolo oricum, chiar daca li se spune ca sectia e plina de copii care au nevoie de sange pentru ca altfel mor... Nici macar o persoana nu a ramas sa doneze totusi! Ciudat, nu vi se pare?"

Citeste intregul mesaj al Cristinei Popescu si comenteaza pe MedLive.ro.

Deci prietena mea voia sa o treaca pe lista pe aceasta fetita, doar ca nu stia amanuntele necesare. Am sunat de cateva ori si pe fix si pe mobil, nu am gasit pe nimeni... Apoi mi-am dat seama ca am o buna prietena care lucreaza exact la sectia de donare din spitalul Fundeni... Asa ca, sub imperiul urgentei si importantei acestui mesaj, de viata si de moarte pana la urma, am sunat-o sa o rog sa faca rost de aceste date... Mi-a spus ca va verifica informatia, iar raspunsul pe care l-am primit m-a socat putin...