"Mi se pare semnificativ faptul ca, in Romania, primele comentarii la o mare realizare a doi romani sint scrise cu intentia de a banaliza totul. Ca doar avem noi aici mari valori, cu titluri obtinute pe merit, ce vin astia plecati sa ne invete medicina?! Descoperirea doctorilor Aurelian Radu si Nicolae Ghinea trebuie privita ca un tarim promitator si in orice caz ca o mare realizare si, de ce nu, o mindrie nationala mai rafinata decit un sut intr-o minge la un campionat mondial, sau o visla rupta, sau o saritura perfecta pe o birna de lemn", comenteaza Alexandru Dan Grigore, cititor MedLive.ro.

Nicolae Ghinea, un roman in cautarea leacului pentru cancerFoto: TF1

Vezi comentariul integral postat de Alexandru Dan Grigore. un interviu VIDEO acordat France 2 de Nicolae Ghinea, si comenteaza pe MedLive.ro.

  • Markerul pentru 11 tipuri de cancer, atent studiat de doi cercetatori romani, Aurelian Radu si Nicolae Ghinea, ar putea duce la descoperirea unui medicament care sa dea sperante unei lumi intregi. "Se poate imagina un tratament universal" pentru cancer sau cel putin se pot incepe studiile pentru punerea la punct a terapiei, precizeaza Nicolae Ghinea, doctor in biologie si director de cercetari la Institutul INSERM.​

Acest comentariu a fost postat ca raspuns in cadrul articolului 11 tipuri de cancer vor putea fi depistate pe baza unei singure analize. Echipa de cercetare a markerului, condusa de un roman, intr-o replica adresata altor doi cititori:

  • "Aveti idee cate cereri de brevet se depun la nivel european avand ca subiect markerii pentru cancer? Sute, daca nu mii in fiecare an. Prezentati problema in asa fel incat cititorii neavizati isi inchipuie ca e vorba de ceva nemaiauzit si nemaivazut pana acum. Asa se poate explica si lipsa de finantare…" (Paraipan)
  • "Nu mai invocati lipsa de fonduri deoarece in caz ca exista minime informatii ca acele cercetari ar da rezultate, finantarea proiectului nu se opreste. Vrem cu totii ca romanii sa fie primii oriunde s-ar afla, dar nici chiar asa!" (Laura)