Mai intai un stranut, apoi inca unul. Ai racit. Nici nu e de mirare. Schimbarile de temperatura ce vin odata cu toamna favorizeaza gripa si guturaiul, care nu tin cont de proiectele neterminate de la munca, de deadline-uri sau de parerea sefilor. "Am mers de multe ori gripat la munca, mai ales la inceputul carierei, cand credeam ca o sa fac o impresie mai buna in fata sefului daca apar la birou chiar si mort-copt." (Alex, 42 de ani)

Minimizeaza raspindirea virusilor atunci cand stranuti sau tusestiFoto: Reuters

Tu ce faci cand esti gripat? Alegi sa mergi la serviciu sau apelezi la medicul de familie pentru un concediu medical? Raspunde si comenteaza pe MedLive.ro.

"Ce mi se pare intr-adevar exagerat este sa ma duc la magazin si sa dau de angajati raciti. Iarna trecuta, in plina epidemie de gripa, jumatate din caseritele de la supermarket erau bolnave, tuseau langa produse, stranutau pe bani. Ar trebui sa existe o regula pentru firmele si institutiile care lucreaza cu publicul. Nu e nimic placut sa intru intr-un hotel si receptionera sa imi stranute in fata, chiar daca sunt convins ca are motivele ei sa vina la serviciu intr-o stare atat de proasta". (Dorina, 33 de ani)

"Lucrez intr-o institutie de stat, unde imi pot lua concediu medical daca sunt bolnava. Totusi, multi din colegii mei vin la munca chiar daca tusesc si au febra. In urma cu ceva vreme o colega a venit la serviciu desi avea gripa pentru ca nu vrea sa stea acasa cu copiii cand e bolnava, iar la serviciu e mai liniste. Liniste-liniste, dar noi chiar nu contam? De ce trebuie sa contamineze tot biroul? Saptamana urmatoare alti doi colegi erau in concediu medical." (Andrei P., 29 de ani)