David are 6 ani. Si o famile care il iubeste. Daca ai ocazia sa petreci alaturi de el cateva minute, deja iti pui intrebarea: “Copilul asta sigur e bolnav?” Alearga, zambeste, sare si viseaza. E plin de energie.

Atat acasa, cat si la spitalul Fundeni, unde vine la tratament, David incearca sa isi petreaca timpul jucandu-se si invatand lucruri noi.

“Cand auzi despre suferinta altora, ii consolezi spunand: “Te inteleg perfect. O sa fie bine!”. Insa, cand ti se intampla tie, realizezi ca nu intelegi de fapt nimic.”

David are leucemie. Aventura din care vrea sa iasa invingator a inceput la gradinita. Educatoarea a observat ca baiatul avea niste vanatai pe corp si a sunat-o pe mama lui. A amenintat-o ca va suna la Protectia Copilului pentru ca David e slabit si plin de vanatai.

Parintii l-au dus la medic, iar acesta i-a trimis la Spitalul Fundeni. Acolo i s-a pus diagnosticul. Au inceput perfuziile, chimioterapia, pierderea parului si noptile albe. Mama a trebuit sa renunte la job, tatal devenind singura sursa de venit a familiei.

Doamna doctor care se ocupa de cazul lui David i-a devenit prietena si i-a promis ca o sa incerce sa il faca bine.

Din nefericire, pentru a se vindeca, baietelul are nevoie de un transplant cu celule stem de la un donator neinrudit, interventie foarte costisitoare.

Insa lucrurile nu arata atat de rau prin ochii lui David. Mami si tati il iubesc, iar el priveste boala ca pe ceva temporar si abia asteapta sa se intoarca la gradinita, loc de care ii este cel mai dor acum.

Daca vreti sa il ajutati pe David sa se intoarca la gradinita:

BCR Sucursala Tunari

RON RO31RNCB0286114120310001

EURO RO04RNCB0286114120310002

Titular: ANGELESCU DAVID IONUT

Telefon Angelescu Paul: 0768/943.901

Telefon Angelescu Nicoleta: 0766/410.444

Un fotoreportaj si alte detalii despre cazul lui David pe

http://steluteledemare.fotografiidefamilie.ro/2010/04/david/

foto: Vlad Birdu; text: Alexandra Dinca

"Stelutele de mare" este un proiect initiat de Isabela si Fotografii de familie si sustinut de HotNews.ro si Q magazine.