Cel mai mare spital privat din vestul tarii a fost inaugurat, sambata, la Timisoara, informeaza Agerpres. Unitatea medicala este axata cu prioritate pe reproducere umana asistata si ginecologie si este dotata cu aparatura de inalta performanta in domeniile chirurgiei si cel al imagisticii.

Investitia a depasit 12 milioane de euro, iar spitalul este cel mai bine dotat Centru de fertilizare in vitro si infertilitate din tara, sune directorul executiv al spitalului 'Athena', Ovidiu Cristian Patrut. In premiera pentru aceasta zona a tarii, viitoarele mamici vor putea naste in apa si vor putea beneficia si de o banca de celule stem.

Reprezentantii spitalului au anuntat ca vor incheia un contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pentru ca incepand din luna aprilie, pacientii sa poata beneficia si de servicii gratuite. In jur de 300 de cupluri s-au inscris deja pe lista de asteptare a spitalului.

  • "Putem asigura cel putin 5.000 de nasteri si 4.000 de interventii chirurgicale anual, similar unei maternitati bugetare din Timisoara. In plus, banca noastra de celule stem are capacitate de stocare si conservare, acestea reprezentand unul dintre punctele de referinta pentru standardele ridicate la care se vor plasa serviciile prestate de medicii spitalului. Banca va functiona din luna mai. Prelevarea si stocarea - pentru 20 ani -, se vor face la cele mai inalte standarde, unice pentru piata nationala si regionala. Toate aceste servicii vor avea un pret rezonabil, pentru standardele mentionate, de aproximativ 1.500 de euro", a afirmat directorul executiv al spitalului.

Spitalul are linie permanenta de garda pentru ATI, neonatologie si obstetrica-ginecologie, toate specialitatile medicale fiind acreditate de Ministerul Sanatatii si de Autoritatea de Sanatate Publica, acestea fiind prezente in cadrul ambulatoriului.

Spitalul 'Athena' este dotat cu un laborator de analize (pentru imunologie, bacteriologie, biochimie, analiza urinei si hematologie), un centru de diagnostic prenatal (dotat cu ecografe, inclusiv Doppler 4D, unde se pot depista sarcinile cu grad inalt de risc, pe langa colposcopie si amniocenteza) si un departament pentru interventii septice. Mai exista compartimente de ATI pentru adulti, altele de chirurgie generala, obstetrica, ginecologie, spitalizare de zi si diverse specialitati chirurgicale - neurochirurgie, chirurgie vasculara, plastica, microchirurgie reconstructiva, ortopedie, traumatologie, urologie, ORL.

Spitalul are 38 de saloane pentru internari, dintre care 32 au doua sau trei paturi, iar sase sunt rezerve cu cate un singur pat, capacitatea totala de internare fiind de 80 de adulti si 30 de nou-nascuti. Pentru bebelusi au fost prevazute si cinci incubatoare, precum si dotari speciale de terapie intensiva. Blocul operator este dotat cu sase sali de interventie, inclusiv de telemedicina.