Ministerul Sanatatii le solicita tuturor medicilor, printr-o adresa trimisa directiilor judetene de sanatate publica din intreaga tara, sa se vaccineze impotriva virusului A H1N1. In adresa se arata ca personalul medical care refuza vaccinarea risca sa i se interzica prestarea de activitati medicale care presupun prezenta pacientilor.

Potrivit documentului, citat de Realitatea Tv, toti medicii de familie au obligatia sa vaccineze împotriva gripei pandemice, ''aceasta activitate reprezentand o actiune prioritara în aceasta perioada''.

''Nu mai dorim sa primim reclamatii din partea pacientilor ca medicii de familie nu au vaccin, sau nu vor sa vaccineze impotriva gripei A/H1N1. Nerespectarea acestor obligatiuni va duce la desfacerea contractului de munca cu CNAS'', se arata in adresa Ministerului Sanatatii, semnata de secretarul de stat, Adrian Streinu Cercel.

Nu toti medicii sunt insa de acord cu intentia Ministerului: "Este ilegal sa obligi pe cineva sa se vaccineze, indiferent despre cine este vorba. Mai mult, Ministerul ar trebui sa se gandeasca la femeile in primul trimestru de sarcina, la persoanele alergice sau la cei care sunt sub un alt tratament in acest moment care le interzice vaccinarea. In plus, propunerea este neclara, fapt pentru care am cerut lamuriri", a declarat, pentru Realitatea Tv, medicul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala.