Toni Tecuceanu, actorul decedat pe 5 ianuarie, la Spitalul "Matei Bals", despre care medicii au anuntat initial ca suferise complicatii in urma infectarii cu virusul A H1N1, ar fi murit din cauza unui virus puternic contractat de la aparatele de ventilatie din spital, sustine fratele tanarului, potrivit EvZ.ro.

Paul Tecuceanu spune ca in certificatul de deces al actorului nu se pomeneste nimic despre virusul A H1N1 si nici despre misteriosul virus pe care Toni l-ar fi contractat din cauza aparatelor de ventilatie de spital, despre care membrii familiei ar fi aflat de la medici cu putin timp inainte de deces.

„Mi-e teama – avand in vedere toate intrebarile pe care mi le pun -, sa nu fie vorba si de o manipulare. Nu am dovezi in sensul asta, in afara de acest act si de cele spuse din spital. Siguranta cu care domnul Streinu-Cercel a spus: «Toni Tecuceanu a fost bolnav de gripa porcina» nu se regaseste in acest act, in ce este trecut aici. Este un mare semn de intrebare pentru mine. In plus, nu s-a zis nimic de virusul luat din spital”, spune Paul Tecuceanu, care a precizat ca nu s-a vaccinat impotriva A H1N1 si nici nu intentioneaza sa faca acest lucru.

  • Medicul care a efectuat necropsia: Nu era obligatoriu sa se scrie despre virusul A H1N1 in certificatul de deces

Reprezentantii Spitalului Colentina, unde i s-a facut necropsia lui Toni Tecuceanu, sustin, insa, ca nu era obligatoriu ca in certificatul de deces sa se scrie despre virusul A H1N1:

  • „In momentul in care se face necropsia, virusul nu se vede, se vad complicatiile care pot fi secundare si altor afectiuni. Tot ceea ce am prelevat se proceseaza, iar la final vom da un buletin in care corelam toate datele, cele de hematologie, biochimie, culturi de sange. Exista insa un test pozitiv pentru gripa A/H1N1, facut la Institutul Cantacuzino”, a afirmat profesor doctor Florica Staniceanu, sefa sectiei anatomo-patologie de la Spitalul Colentina.

Mii de romani au luat cu asalt centrele de vaccinare impotriva virusului A H1N1 dupa decesul actorului Toni Tecuceanu, pus initial pe seama complicatiilor suferite in urma infectarii cu acest virus.