Numarul de imbolnaviri si decese cauzate de virusul AH1N1, in Romania si peste tot in lume, este real si arata ca nu este vorba despre o falsa pandemie. Asigurarea vine din partea lui Alexandru Rafila, fost membru al Comitetului de Coordonare pentru Gripa din cadrul Ministerului Sanatatii. Intr-un interviu acordat Realitatea FM, Rafila a declarat ca "in Romania este clar o epidemie de gripa AH1N1".

Reactia lui Alexandru Rafila vine dupa ce parlamentari din zece state europene au cerut formarea unei comisii de ancheta a "falselor pandemii", facand referire la gripa AH1N1. "Este vorba despre cazuri confirmate cu laboratorul, decesele sunt confirmate si ele", a explicat conferentiar doctor Rafila. In ceea ce priveste acuzele referitoare la ineficienta vaccinului si la efectele secundare pe care le are, Rafila a declarat ca au fost vaccinati pana acum 200.000 de oameni, fara a se inregistra probleme la vreunul dintre ei.

Ministerul Sanatatii a informat printr-un comunicat de presa ca joi au fost inregistrate 26 de noi cazuri de imbolnavire cu virusul A H1N1 si 7 noi decese, in Romania. Cele mai multe noi cazuri s-au inregistrat in judetul Buzau (7), Suceava (4), Braila si Bucuresti (cate 3). Numarul total al cazurilor inregistrate in tara noastra de la inceputul epidemiei a ajuns la 5.941, iar cel al deceselor, la 73.