Tinerii medici care au obtinut punctaj de promovare la concursul de rezidentiat 2009, dar fara loc sau post, vor fi incadrati ca rezidenti in medicina de familie. Guvernul a aprobat Memorandumul initiat de Ministerul Sanatatii prin care este prevazuta suplimentarea unui numar de 1.500 de locuri pentru specialitatea medicina de familie, la concursul de rezidentiat sesiunea 15 noiembrie 2009.

Absolventii facultatilor de medicina promotia 2009 care, desi au obtinut punctaj de promovare la concursul de rezidentiat, nu au putut fi confirmati medici rezidenti deoarece s-au clasat in afara numarului de locuri sau posturi publicate la concurs pentru domeniul medicina.

Ministerul Sanatatii a cerut Guvernului suplimentarea cu un numar de 1500 de locuri pentru specialitatea medicina de familie.

Demersul Ministerului Sanatatii va fi definitivat saptamana viitoare, in sedinta de Guvern, printr-o hotarare de Guvern. Pentru anul 2009, concursul national de rezidentiat a fost organizat in luna noiembrie. Cifra de scolarizare a rezidentilor a fost de 2985 de locuri si posturi, din care 2670 pentru domeniul medicina, 218 pentru domeniul medicina dentara si 97 pentru domeniul farmacie.