Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, a declarat luni ca va gasi solutii pentru cei 1.400 de medici care au promovat concursul de Rezidentiat 2009, dar nu au posturi. “Sunt gata sa imi asum in Guvern orice formula prin care tinerii care au promovat concursul de Rezidentiat, dar nu au post sau loc sa ramana in sistem. Am gasit, de altfel o solutie. In urmatoarea sedinta voi prezenta Guvernului un Memorandum prin care sa transformam cele peste 2.100 de posturi vacante de medic specialist existente in posturi pentru rezidenti", a spus Videanu.

"Avem nevoie de medici si nu ne permitem sa-i pierdem pe acesti tineri care vor sa munceasca in sistemul sanitar romanesc”, a declarat ministrul interimar al Sanatatii la intalnirea cu tinerii medici.

Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu si secretarul de stat, prof. dr. Adrian Streinu Cercel au invitat la sediul Ministerului Sanatatii reprezentantii medicilor care au sustinut examenul de Rezidentiat si au promovat fara loc sau post pentru a discuta situatia lor.

5.063 absolventi de medicina au concurat pentru 2.985 de posturi la concursul de rezidentiat din 15 noiembrie 2009.

La medicina generala au fost 4.454 de medici pe 2.670 de posturi, iar 1.400 de medici, desi au obtinut punctaj de promovare nu au avut loc sau post.